CECE din Stânga Nistrului va fi suplinit cu patru cadre. Ciocan: Este unicul Consiliu cu șapte membri

CEC va suplini Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală din Stânga Nistrului cu încă patru cadre. Decizia vine după ce Iurie Ciocan a menționat la ședința trecută că anume CECE nr.48 a respins două treimi din cererile de înregistrate a candidaților. Ciocan a agumentat proiectul prin faptul că respectivul Consiliu are cel mai mic număr de membri.

Foto: UNIMEDIA

Iurie Ciocan a spus că CECE din Stânga Nistrului are 7 membri, pe când celelalte Consilii Electorale au minim câte 9 membri.

Tot la ședința trecută, Iurie Ciocan a spus că va cere „demisii din Consiliu. Practic privați cetățenii de dreptul de a fi aleși”.

Vladimir Șarban s-a pronunțat împotriva suplinirii personalului CECE din Stânga Nistrului. „Mi se pare gravă această situație. Dacă nu avem încredere în întregul Consiliu, dați să începem niște investigații. De altfel, trimitem un semnal de alarmă foarte urât pentru toate Consiliile Electorale: „dacă nu veți aproba cum ne place nouă, vi se vor face observații sau vor fi injecții de cadre”. Dar poate sunt probleme cu Regulamentul pe care l-am trimis la CECE?”, a comentat Vladimir Șarban.

Andrei Volentir a declarat însă că unii membri CEC, „dramatizează.situația”. „Am constat târziu că acesta este unciul consiliu care nu este complet din punct de vedere legale, are doar 7 membri, pe când celelate sunt compuse din minim 9 membri. Trebuie să reparăm această greșeală, ca să oferim o diversitate de opinii, mai ales că acest Consiliu a demonstrat acăeste cumva monolit în aplicarea legislației electorale”.

De aceeași părere a fost și membra CEC Rodica Ciubotaru și a amintit că președinta CECE din Stânga Nistrului a menționat la ședința trecută că membrii Consiliului au uneori foarte mult de lucru și nu se descurcă cu numărul de cadre.


Pub