Pe banii cui Partidul Democrat își face campanie electorală

La 24 februarie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urnele de vot pentru a alege viitorul Parlament. Până atunci, partidele fac totul pentru a câștiga votul alegătorilor: se laudă, fac promisiuni, încearcă să soluționeze probleme și să-i ajute pe bătrâni prin gospodării etc. Totodată, orașele sunt inundate de panouri și pliantele partidelor, iar în internet și la TV găsim foarte multă publicitate electorală. Cei mai activi, însă, sunt reprezentanții Partidului Democrat, care pun accent pe „fapte, nu pe vorbe”.

Democrații au făcut o listă de realizări cu care, zilnic, își fac campania electorală. Multe dintre aceste realizări sunt făcute fie din banii luați din bugetul de stat, fie din donațiile generoase ale Uniunii Europene sau ale României.

Primele în lista democraților sunt proiectele „Drumuri Bune pentru Moldova” și „Prima Casă”. Aceste proiecte au fost propuse de către PD, însă sunt realizate din bugetul de stat. În campania electorală au fost incluse și grădinițele/școlile reparate din banii oferiți de Guvernul României. O altă investiție făcută din banii de stat, dar cu care se laudă democrații sunt cele 36 de ambulanțele cumpărate în luna decembrie 2018. Pentru procurarea lor au fost alocate 55 de milioane de lei din din bugetul de stat.

Amintim că, la 24 februarie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, în cadrul cărora urmează să fie aleși noii deputați din Parlament. Spre deosebire de alegerile parlamentare anterioare, acestea se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție. În acest an, alegătorii vor primi câte două buletine de vot: unul cu lista candidaților care concurează pentru locul de deputat în circumscripția uninominală și al doilea – lista partidelor care candidează pentru circumscripția națională. Cetățenii Republicii Moldova aleg câte un candidat din fiecare buletin de vot.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.