Construcție cu abateri
Social 5 februarie 2019, 20:06 | 959

Pe o stradă din Chișinău se ridică un centru comercial, în ciuda protestelor locuitorilor din blocurile aflate în preajmă. Oamenii au manifestat în repetate rânduri împotriva construcției, dar lucrările continuă. Cine este gestionarul și cine îndeplinește comanda, nu știe nimeni. Cei de la Primărie spun că nu sunt documentați. La fața locului a fost colega noastră Parascovia Spic.

Locatarii blocurilor de la intersecția bulevardului Moscova cu strada Matei Basarab, peste 600 de familii, încearcă de doi ani să se opună unei construcții, care potrivit lor este neautorizată.

O asemenea clădire nu poate fi ridicată în acest loc, spun oamenii. Pericolul este iminent, afirmă cetățenii îngrijorați.

Cei care construiesc noi clădiri în oraș, nu se mai gândesc la alți oameni, afirmă locatarii de pe bulevardul Moscova.

Dincolo de toate, noua clădire se face cu încălcarea unor norme: distanța până la cel mai apropiat bloc este mai mică de 15 metri.

Pentru a afla cine, cum și când a început construcția, am pus mâna pe telefon. Dirigintele de șantier ne-a spus că nu știe cine lucrează acum acolo.

Sergiu Borozan, arhitectul-șef al municipiului Chișinău, ne-a sugerat să vorbim cu alți funcționari, el fiind undeva în străinătate.

Adjunctul lui Borozan, Alexei Țurcan, ne-a spus că nu cunoaște datele problemei. Acesta din urmă ne-a recomandat să discutăm cu reprezentanți Serviciului de presă al Primăriei.

Vasile Chirilescu, ofițerul de presă din cadrul primăriei, viceprimarul Nistor Grozavu și primarul Interimar Ruslan Codreanu nu ne-au răspuns la apel. Nu știu nimic de construcția cu pricina nici reprezentanții Preturii sectorului Râșcani. Politicieni din opoziție sunt convinși că și în acest caz este vorba de încălcarea legislației. Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demnitate și Adevăr, a mers la fața locului și a discutat cu localnicii în vederea depunerii la instituțiile de resort a unei petiții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie