Chinezii sărbătoresc anul nou
Externe 5 februarie 2019, 20:13 | 1335

Chinezii sărbătoresc astăzi revelionul. Aceștia au întâmpinat noul an cu un adevărat spectacol de focuri de artificii. Conform tradiţiei, această sărbătoare are loc 15 zile la rând. Fiecare este dedicată unor anumite activităţi sociale sau familiale.

Artificiile au menirea de a speria "monstrul" precedentelor 12 luni şi de a anunţa intrarea într-un an nou şi plin de noroc. Pe străzi, astăzi au putut fi văzuți oameni deghizați, care se mișcau pe ritmurile tradiționalului "dans al leului".

Anul Nou chinezesc s-a sărbătorit și în alte țări. Artificii au fost văzute și în Australia. Acoperişul unei faimoasei clădiri din Sydney, a fost luminată în „roşu aprins”, iar un „porc alcătuit din lumini” şi-a făcut apariţia şi el pe clădire.

Anul Nou lunar reprezintă cea mai importantă sărbătoare chineză, pe durata căreia membrii familiilor se reunesc pentru a sărbători tradiţii străvechi şi noi începuturi. Potrivit calendarului chinezesc, ne-am despărțit de anul Câinelui și l-am întâmpinat pe cel al Porcului. Anul Nou chinezesc cade într-o dată diferită în fiecare an, datorită calendarului bazat pe fazele Lunii. În acest an este sărbătorit pe 5 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!