10:35:06 29.03.2024
Stiri

Kievul NU va permite prezența observatorilor din Rusia la alegerile prezidențiale: Număr-RECORD de candidați și un FAVORIT

Știri 05.02.2019 13:38 Vizualizări1131 Autor: Ziarul National
Kievul NU va permite prezența observatorilor din Rusia la alegerile prezidențiale: Număr-RECORD de candidați și un FAVORIT


Ucraina nu va permite prezența observatorilor ruși la alegerile prezidențiale din țară, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, citat de „Strana.ua”.

„Eu, în calitate de președinte al Ucrainei, voi da ordin, în calitate de comandant suprem, Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei sa nu lăse observatori din Rusia. Și îi garantez poporului ucrainean că ordinul comandantului suprem va fi executat”, a anunțat Poroșenko.

El a menționat de asemenea că, în acest fel, se intenționează să se prevină sosirea cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale din Ucraina în calitate de observatori ai organizațiilor internaționale.

După încheierea termenului de depunere a cererilor de participare în calitate de candidați la scrutinul din 31 martie, în noaptea de duminică spre luni, Comisia Electorală Centrală de la Kiev a indicat că a primit documente de la 90 de potenţiali candidaţi.

Dintre aceştia, 30 de candidați au fost validați luni, un număr-record de la declararea independenţei Ucrainei în 1991, relevă agenţia Interfax-Ukraina, citată de Pagina de Rusia.

Cu un număr record de candidaţi şi un actor de comedie care de acum se situează în fruntea sondajelor, competiţia electorală din Ucraina se anunţă dură pentru preşedintele Petro Poroşenko, cu mai puţin de două luni înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, al căror scor pare extrem de incert, comentează luni France Presse.

Ascensiunea neaşteptată a lui Volodimir Zelenski (40 de ani), un actor de comedie şi organizator de spectacole de divertisment, a zdruncinat o campanie care se anunţă dominată de doi „grei” ai politicii ucrainene: preşedintele aflat la final de mandat şi fostul premier Iulia Timoşenko, într-o ţară aflată în război de cinci ani şi care se confruntă cu grave dificultăţi economice.

Chiar dacă figurează printre primii trei favoriţi, Poroşenko nu este creditat decât cu 15%-16% din intenţiile de vot în rândul alegătorilor care s-au decis deja cu cine să voteze, potrivit ultimelor trei sondaje realizate în ianuarie, cot la cot cu Iulia Timoşenko (între 16% şi 19%), scrie agerpres.ro.

Marea surpriză a campaniei este ascensiunea actorului Volodimir Zelenski, care conduce în ultimele trei sondaje cu 19%-23% din intenţiile de vot.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md