06:00:12 19.04.2024
Stiri

Noi DETALII despre asistenta socială, care ar fi fost concediată după ce i-a pus întrebări incomode lui Filip

Social 05.02.2019 15:10 Vizualizări1551 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre asistenta socială, care ar fi fost concediată după ce i-a pus întrebări incomode lui Filip deschide.md


Asistenta socială din satul Sireț, raionul Strășeni, Ana Pruteanu, despre care candidatul Blocului „ACUM”, Igor Grosu, a afirmat că a fost concediată pentru că i-ar fi pus unele întrebări incomode premierului Pavel Filip la o întâlnire electorală, a declarat pentru deschide.md că intenționa să plece din funcție încă din octombrie 2018, deoarece are probleme de sănătate.

Autoritățile locale spun, la rândul lor, că Ana Pruteanu a atins vârsta de pensionare și nu a solicitat prelungirea contractului. Primarul localității Sireți, Pavel Rebeja, susține că nu cunoaște nimic despre acest caz și că nu a fost informat oficial despre concedierea asistentului social Ana Pruteanu.

Specialistul principal cu atribuții de șef în cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei a Consiliului Raional Strășeni, Carolina Cobilenschi, a declarat pentru susrsa citată că demiterea Anei Pruteanu nu are nicio legătură cu participarea ei la întâlnirea electorală cu premierul Filip. „Noi nici nu am știut despre participarea doamnei Pruteanu la întrevederea cu Pavel Filip. Eliberarea din funcție a acesteia nu are nicio tangență cu politica și campania electorală. Doamna are vârsta de pensionare”, susține Cobileanschi.

Aceasta a mai adăugat că, anterior, Ana Pruteanu ar fi intenționat de mai multe ori să plece din funcție, pentru că mai face față regimului de lucru și că ar avea probleme de sănătate.

„Ieri a fost semnat ordinul, i-a fost adus la cunoștință, iar ea ne-a mulțumit pentru că am eliberat-o. Nu m-am așteptat de la dumneaei să facă așa ceva. Dacă a dorit să continue activitatea, ar fi trebuit să ne spună ca să semnăm un contract pentru o perioadă determinată. Noi suntem gata să comunicăm și să-i prelungim activitatea atât cât va considera ea că mai poate”, a subliniat Cobileanschi.

Ana Pruteanu a menționat și despre faptul că anterior, din cauza problemelor de sănătate, ar fi vrut să plece din funcție, dar s-a răzgândit. „Am vrut în luna octombrie a anului trecut să plec din funcție, dar m-am răzgândit”, susține Pruteanu.

De asemenea, femeia a spus pentru deschide.md că fost telefonată de la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei și a fost întrebată dacă dorește să fie semnat un nou contract, însă a precizat că este indecisă și are nevoie de timp ca să se gândească. „Mi-au telefonat și m-au întrebat dacă nu vreau să vin să semnez un contract. Când mi-au prezentat ordinul de eliberare din funcție nu am întrebat dacă se poate de făcut un contract, dar nici nu mi s-a propus. Acum nu știu ce voi face, trebuie să mă gândesc dacă voi accepta sau nu”, susține Pruteanu.

Amintim că Igor Grosu, candidat din partea blocului „ACUM” pe circumscripția 20 Strășeni, a acuzat faptul că această concediere a asistentei sociale Ana Pruteanu a survenit în urma unor întrebări puse premierului Pavel Filip. Femeia l-ar fi întrebat pe Filip despre pensiile care nu par să se fi majorat, iar în replică, candidatul PD ar fi declarat că, cel mai probabil, s-a produs o greșeală, atunci când i-a fost calculată pensia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md