17:25:49 29.03.2024
Stiri

Doctor habilitat: „În R. Moldova trebuie să existe DOUĂ PARTIDE. Cel proeuropean să fie în jurul lui Plahotniuc, iar cel pro-Siberia - în jurul lui Dodon”

Partide/Comunicate 05.02.2019 15:45 Vizualizări1935 Autor: Ziarul National
Doctor habilitat: „În R. Moldova trebuie să existe DOUĂ PARTIDE. Cel proeuropean să fie în jurul lui Plahotniuc, iar cel pro-Siberia - în jurul lui Dodon” captură


Doctorul habilitat în medicină Ion Iliciuc declară că este simpatizant al Partidului Democrat (PD) și că această formațiune poate transforma R. Moldova într-o „mică Elveție”. Acesta a explicat într-un filmuleț video că susținea Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”, însă acțiunile Guvernului din ultima perioadă l-au convins să aibă o altă opțiune politică.

„Analizând aceste fapte ale PD, personal ale domnului Plahotniuc, cuvântările lui Candu de la cele mai importante tribune internaționale, m-am convins că oamenii aceștia și-au dat seama și vor să facă pentru patrie ceea ce așteaptă poporul nostru - salarii bune, pensii, un trai decent al tuturor cetățenilor, indiferent de națiune, religie sau orice alt criteriu”, a spus acesta.

Acesta a adăugat că în R. Moldova ar trebui să fie două partide, astfel cetățenilor le va fi mai ușor să facă o alegere. „Dacă vrem să fim un stat european, ne trebuie două partide în țară. La o mână de alegători noi avem zeci de partide. Ce înseamnă asta? Noi rupem alegătorii în toate părțile și-i buimăcim la cap de nu mai știu pe cine să aleagă. Stimați șefi de partide și partiduțe. Faceți așa ca mâna aceasta de alegători să fie divizată în două partide - unul proeuropean și al doilea pro-Siberia. Cel proeuropean în jurul lui Plahotniuc și cel pro-Siberia în jurul lui Dodon. Gata. Să fie ca în SUA, care are o populație de 300 de milioane, ca în Marea Britanie unde sunt două partide”, declară Iliciuc.

Pentru a opri hoția, ar trebui o mână de fier în R. Moldova, a precizat sursa citată. „Trebuie un om curajos, puternic de care se tem hoții. Dar dacă doriți, stimați alegători, ca în următorul Parlament să fie război, iar în țară haos, să înflorească iarăși corupția și să fie furate băncile… Vedeți că pe vremea PD nu a fost furată nicio bancă. Dacă vreți toate acestea, atunci singuri faceți alegerea. Dar eu vă îndemn să nu dați votul celor cu promisiuni și vorbe goale. Nu o să facă nimeni mai mult decât PD. Dacă ei au prins viteză, atunci să le dăm o șansă să ducă R. Moldova acolo unde trebuie”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md