„Previziunea lui Voronin” se confirmă! Marian Lupu unicul candidat la șefia Curții de Conturi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al Partidului Democrat Marian Lupu, care nu s-a regăsit în lista candidaților PD la funcția de parlamentar în viitorul legislativ, este „singurul candidat care a depus dosarul la concursul pentru funcția de Președinte al Curții de Conturi”. Despre aceasta anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului, potrivit căreia Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, dosarul depus și a decis că „întrunește toate condițiile legale pentru a fi admis la concursul public”.

Interviul candidatului admis va avea loc mâine, miercuri, 6 februarie, începând cu ora 11:00, în cadrul unei ședințe a Comisiei economie, buget și finanțe.  Decizia Comisiei și CV-ul candidatul admis urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului. 

Amintim că primul care a vorbit public despre faptul că Marian Lupu ar putea fi numit în funcția de președinte al Curții de Conturi a fost „fostul șef” al lui Marian Lupu, președintele comunist Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni televizate. Înainte de aceasta, despre Lupu se spunea că ar putea fi viitorul președinte al Academiei de Științe a Moldovei.

Vedeți și: Voronin spune că Lupu ar putea fi noul președinte al Curții de Conturi. „Se vede că el nu mai dorește să fie în vârful piramidei”

După desfășurarea interviului, Comisia va prezenta Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatul selectat, care urmează a fi aprobat de plenul Parlamentului.  

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru selectarea candidatului la funcţia de Președinte al Curții de Conturi. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 24 ianuarie 2019 – 4 februarie 2019.

Concursul a fost anunțat urmare a demisiei Președintelui Curții de Conturi, Veaceslav Untila, care a fost selectat în calitate de candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE. 

Președintele Curții de Conturi este numit prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de cinci ani.  


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...