/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Hogan, discurs despre alegeri. Apelul făcut de ambasadorul SUA autorităților moldovenești

missing
05 februarie 2019, ora 18:39

Statele Unite fac apel la autoritățile moldovenești de toate nivelele să asigure un proces electoral liber, corect și transparent, în care toți candidații pot participa în condiții egale, fără teamă de a fi hărțuiți sau intimidați”, Dereck Hogan, ambasadorul SUA în Moldova.

Despre astfel de cazuri a semnalat ieri și o misiune internațională de observatori. Ambasadorul susține că va ține cont de aceste situații în analiza finală a alegerilor parlamentare.

Guvernul Moldovei a primit o listă de recomandări privind desfășurarea conform standardelor a alegerilor și am încurajat guvernul să urmeze acele recomandări”, Dereck Hogan, ambasadorul SUA în Moldova.

Diplomatul a vorbit și despre cât de important este ca oamenii să iasă masiv la vot, în condițiile în care aceste alegeri sunt un test crucial pentru dezvoltarea democrației în Republica Moldova. În discurs, Dereck Hogan a menționat și cele mai dureroase probleme ale moldovenilor.

Moldovenii din întreaga țară mi-au vorbit despre provocările comune cu care se confruntă: drumuri rele și iluminare stradală insuficientă, lipsa de salubritate și alimentare cu apă potabilă, 13:16 școli sub-finanțate sau inaccesibile”, Dereck Hogan, ambasadorul SUA în Moldova.

Întrebat dacă SUA vor susține Moldova și în cazul în care la conducere vor veni forțele pro-ruse, ambasadorul american a declarat că țara sa va lucra cu orice guvern dacă acesta le va cere ajutorul. Studenții și-au făcut propriile concluzii în urma discuțiilor avute.

„Sigur vor monitoriza alegerile. Deja rămâne pe viitor să vedem poziția Statelor Unite și a observatorilor internaționali”.

„Mi-a plăcut ideea pe care el a abordat-o că totul depinde anume de noi și de dorințele noastre. Relațiile internaționale desigur au un rol important, însă, totul este relativ și totul depinde de noi”.

Dereck Hogan a vorbit și despre susținerea financiară din partea Statelor Unite, care , de la independența țării încoace, au acordat aproape un miliard și jumătate dolari pentru implementarea diferitor proiecte.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram