‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMai multe ţări au început să îşi reducă importurile de carne de vită din...

Mai multe ţări au început să îşi reducă importurile de carne de vită din Polonia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe state au început să îşi reducă importurile de carne de vită din Polonia, după ce o anchetă jurnalistică a arătat că animale bolnave erau sacrificate în abatoarele din Polonia, iar carnea lor era destinată consumului uman, a anunţat luni principala organizaţie de lobby a producătorilor polonezi de carne, informează Reuters, citat de Agerpres.

Carnea de vită suspectă a fost exportată spre România, Suedia, Ungaria, Estonia, Finlanda, Franţa, Spania, Lituania, Portugalia şi Slovacia, a anunţat săptămâna trecută directorul Agenţiei sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk.

O echipă de inspectori de la Comisia Europeană a ajuns luni la Varşovia pentru a investiga pentru a evalua situaţia la faţa locului.

Nicio ţară nu şi-a anulat importurile de carne din Polonia, a declarat luni preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne din Polonia, Witold Choinski. „Dar mai multe ţări au început să îşi limiteze importurile”, a spus Choinski. Acesta nu a dezvăluit numele ţărilor şi nici amploarea reducerilor.

Polonia procesează anual aproximativ 560.000 de tone de carne de vită, iar 85% din această cantitate este exportată către ţări din UE, inclusiv în România.

Separat, ministrul polonez al Agriculturii, Jan Ardanowski, a declarat luni că acest caz singular a fost „exagerat peste proporţii şi acum ameninţă nu doar imaginea cărnii poloneze, dar şi imaginea produselor alimentare poloneze la nivel mondial”.

‹ adv ›

La rândul său, Asociaţia crescătorilor şi producătorilor de carne de vită (PZHiPBM) a anunţat lui că preţul cărnii de vită pe piaţa locală a înregistrat scăderi semnificative în ultimele zile şi, dacă această tendinţă va continua, producătorii polonezi ar putea înregistra pierderi de până la 600 milioane zloţi (160,27 milioane dolari) în acest an.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›