image
Sursa foto: digisport.ro

Strigătul de disperare al tatălui lui Emiliano Sala, când a aflat vestea descoperirii epavei avionului

Avionul care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala a fost găsit pe fundul Canalului Mânecii în timpul unor căutări subacvatice, la aproape două săptămâni de la dispariţie, spulberând orice şansă de a se găsi supravieţuitori. Șeful operațiunii de căutare, David Mearns, a oferit și primele detalii, pentru Sky News.

Tatăl fotbalistului, Horacio Sala, aflat la locuinţa sa din Progreso, în Argentina, a fost informat telefonic de către un reprezentant al AAIB (Air Accidents Investigation Branch) despre descoperirea făcută.

"Nu îmi vine să cred. Este un vis, un coșmar. Sunt disperat și deznădăjduit", a declarat Horacio Sala pentru Cronica TV.

"Am vorbit cu echipajele de căutare zilnic, dar dacă nu am WhatsApp este mai greu pentru ei să dea de mine. Ultima dată mi-au spus doar că au trecut zile întregi și că nu există nicio veste despre Emiliano sau despre avionul în care se afla", a mai adăugat el.

Recent transferat de la FC Nantes la Cardiff City, Emiliano Sala se afla într-un avion privat care a dispărut deasupra Canalului Mânecii. La 3 zile după incident, autorităţile au anunţat că au oprit definitiv operaţiunile de căutare a lui Sala şi pilotului David Ibbotson, întrucât şansele de supravieţuire au fost considerate minime.

Autoritățile britanice au anunțat miercuri, 30 ianuarie 2019, reluarea căutărilor aeronavei în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson, dată dispărută deasupra Canalului Mânecii. Decizia a fost luată după ce s-au descoperit în Normandia două bucăți de scaune, capitonate, despre care se spune că ar fi făcut parte din aeronava dispărută la data de 21 ianuarie 2019.

Jucătorul argentinian în vârstă de 28 de ani, autor a 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru Nantes, a fost transferat la Cardiff în schimbul unei sume record pentru un club galez, estimată de presă la 17 milioane euro.

Cardiff City i-a adus un omagiu lui Emiliano Sala, sâmbătă seara, cu ocazia meciului câştigat pe teren propriu, cu 2-0, în faţa formaţiei Bournemouth, în cadrul etapei a 25-a a campionatului de fotbal al Angliei.

În programul oficial al meciului au fost dedicate câteva pagini fotbalistului argentinian, iar jucătorii au apărut la încălzire cu tricouri pe care era imprimată fotografia lui Sala. Înaintea fluierului de start, componenţii celor două formaţii au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Emiliano Sala.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: