image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Nicio trecere subterană din Chișinău NU a fost reparată în 2018; Ce promiteau autoritățile la începutul anului trecut

Locuitorii capitalei mai au de așteptat până când vor fi reparate trecerile subterane din oraș, care se află într-o stare dezastruoasă. O spune chiar primarul interimar al municipiului, Ruslan Codreanu, care a adăugat că singurul partener privat care fusese găsit și intenționa să contribuie la renovarea pasajului de pe viaduct a renunțat la idee.

Astfel, promisiunile autorităților locale, lansate la începutul anului trecut, de a repara opt treceri subterane din Chișinău, s-au năruit precum castelele de nisip.

Administrația locală spera că trecerea subterană din preajma Spitalului Clinic Municipal nr. 1 va fi reparată cu sprijinul financiar al unui partener privat, o companie străină, dar nu a fost să fie...

Ruslan Codreanu afirmă că Primăria capitalei nu își permite să cheltuiască aproximativ nouă milioane de lei pentru renovarea unui pasaj subteran și din acest motiv așteaptă contribuția unor firme private.

În ianuarie 2018, Primăria capitalei promitea că, pe parcursul anului, vor fi reabilitate opt pasaje pietonale subterane, printre care cele de lângă Spitalul Clinic Municipal nr. 1, Autogara de Sud și Academia de Științe.

Lucrările urmau să fie începute în luna martie a anului trecut. Din păcate, niciuna dintre cele opt treceri nu a fost reparată. În Chișinău sunt 20 de pasaje pietonale subterane. Douăsprezece dintre acestea se află în gestiunea unor firme private.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: