Actualitate

NEBUNIE totală în Venezuela: Maduro SFIDEAZĂ ultimatumul dat de statele europene

Într-un interviu acordat postului de televiziune spaniol La Sexta, Maduro a declarat că el nu va da dovadă de ”laşitate în faţa presiunilor” celor care-i cer să plece de la putere.

Spania, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia – cărora Austria li s-a alăturat duminică – i-au cerut lui Maduro să anunţe convocarea unor alegeri prezidenţiale anticipate, ameninţând că altgel îl vor recunoaşte – începând de luni – pe Guaido, în vârstă de 35 de ani, ca preşedinte.

”De ce trebuie ca Uniunea Europeană să săună unei ţări din lume care a organizat deja alegeri căea trebuie să-şi refacă scrutinul prezidenţial, deoarece nu l-a câştigat aliaţii săi?”, s-a întrebat Maduro, care se exprima de la Caracas.

”Ei încearcă să ne încolţească cu ultimatumuri pentru a ne obliga să ajungem într-o situaţie de extremă confruntare”, a continuat el.

La câteva ore după expirarea acestui ultimatum, Ottawa urmează să găzduiască o reuniune de criză a miniştrilor de Externe din cadrul Grupului de la Lima, din care fac parte Canada şi aproximativ zece ţări latino-americane.

”Participanţi ai ansamblului comunităţii naţionale” urmează să se alăture discuţiilor, potrivit Ministerului canadian de Externe. Secretarul de Stat american Mike Pompeo urmează să participe prin videoconferinţă, a anunţat Departamentul de Stat. Iar UE ar putea asista, de asemenea.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *