Actualitate

Nicolas Maduro numeşte decizia statelor europene de a-l recunoaşte pe Juan Guaido drept preşedinte ca fiind una „dezastruoasă” şi „laşă”

 Vorbind în faţa militarilor în statul nordic Aragua, Maduro a declarat că este ţinta unei conspiraţii „gringo” (cetăţeni din afara Americii Latine) pentru a înfrânge revoluţia bolivariană pe care a moştenit-o de la mentorul său politic, Hugo Chavez.

„Eu, Nicolas Maduro, preşedinte le legitim şi constituţional al Republicii Bolivariene a Venezuelei, jur (…) că voi apăra cu viaţa Venezuela”, a afirmat Maduro.

Maduro a afirmat că ţara sa are în faţă un test istoric, după ce mai multe naţiuni UE printre care Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania l-au recunoscut pe rivalul său Juan Guaido drept preşedintele legitim al ţării.

„Voi continua să guvernez împreună cu oamenii, încă şase ani, aşa cum am dreptul”, a precizat Maduro.

El l-a criticat în mod special pe premierul spaniol Pedro Sanchez.

„Guvernul laş al Spaniei a luat o decizie dezastruoasă (…) şi îi transmit domnului Sanchez că Dumnezeu nu doreşte acest lucru, dar, dacă într-o zi va avea loc o lovitură de stat, dacă într-o zi va avea loc o intervenţie militară gringo, mâinile dumneavoastră (…) vor fi pline de sânge la fel ca cele ale lui Jose Maria Aznar (premierul spaniol între 1996 şi 2004) în timpul războiului din Irak”, a declarat el.

„Istoria îşi va aminti de dumneavoastră ca de o marionetă care a fost la serviciile politicilor de intervenţie ale lui Donald Trump”, a adăugat Maduro.

„Acceptăm să primim ultimatumuri în Venezuela?”, a întrebat Maduro, iar răspunsul publicului a venit imediat: „Nu!”.

Maduro l-a acuzat, de asemenea, pe Trump că este obsedat de ideea invadării Venezuelei.

„Crede că putem fi intimidaţi. Nu … Care este cauza unei intervenţii militare? Petrolul? Fierul? Aluminiul? Aur sau diamante? Gaze? Apă? Care este cauza?”, a întrebat Maduro.

Maduro a susţinut şi că membrii opoziţiei “şi-au vândut sufletul diavolului imperialist”.

“Venezuela trebuie să răspundă şi să îşi lovească oponentul. Stânga, dreapta, stânga, stânga, stânga, dreapta, stânga. Cu ambele mâini. Haideţi să lovim … trădătorii, cei care doresc o lovitură de stat şi cei care cer o intervenţie gringo în Venezuela”, a adăugat Maduro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *