(video) Observatorii internaționali constată încălcări în campania electorală: Hărțuirea candidaților și modul de organizare a alegerilor peste hotare

Misiunea Internațională de Observare a Alegerilor din Moldova (IEOM) pentru alegerile parlamentare constată încălcări în desfășurarea campaniei electorale. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: Captură

Reprezentanții misiunii și-au exprimat îngrijorările față de modul în care se desfășoară campania electrorală, în special față de hărțuirea unor candidați, fără însă a da nume.

„Misiunea condamnă atacurile împotriva concurenților electorali, precum și orice altă încercare de a împiedica părțile să organizeze, să participe, să monitorizeze sau să raporteze asupra procesului electoral. Îndemnăm autoritățile să depună efortul pentru a preveni astfel de cazuri, să investigheze rapid și să aducă eventualii făptași în fața justiției, astfel încât să se asigure dreptul fiecărui concurent în desfășurarea unei campanii libere”, a declarat șeful IEMO, Dritan Taulla.

Acesta și-a manifestat îngrijorarea și față de modul în care se vor desfășura alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

„Numărul maxim de buletine de vot a crescut de la 3.000 la 5.000. Asta este un pas important. Însă, pentru că alegătorii vor primi patru buletine de vot, organizarea votării poate fi afectată în mod semnificativ în cazul unei prezențe ridicate la vot”, a mai declarat șeful misiunii.

UNIMEDIA menționează că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019.


Pub