(video) PSRM semnalează noi încălcări în campania electorală din partea contracandidaților: Felicitări PD, pliante ACUM și ceasuri de la Șor

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova semnalează și în această săptămână încălcările pe care le-a remarcat la concurenții electorali. Mai exact este vorba de Partidul Democrat, blocul ACUM și Partidul Șor. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit socialiștilor, Partidul Democrat se folosește în campania electorală de resursele administrative. Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi a prezentat și un exemplu: o scrisoare de felicitare din partea candidatului PD pe lista națională Nicolae Gorban, care este și președintele raionului Căușeni. „E un conflict de interes în acest caz. Acesta trimite o felicitare către consilierii locali, fiind suspendat din funcție”, zice Nagacevschi.

De asemenea, PSRM a semnalat și un caz din partea blocului ACUM, este vorba de pliantele electorale. „E vorba despre această hârtiuță, un afiș electoral. Nu are nici fond electoral, nici care este tirajul nimic. Dar aceasta este o hârtiuță de agitație electorală și trebuie să conțină aceste elemente”, a mai spus juristul PSRM.

Deasemenea, Nagacevschi s-a referit și la ceasurile oferite cadou de către Partidul Șor, care conțin numele și simbolul partidului. Potrivit juristului PSRM, acest dar electoral este interzis de lege, dat fiind faptul că nu se află în lista cadourilor care sunt permise și depășește suma de două unități convenționale, adică 100 de lei, deși Partidul Șor a anunțat că acel ceas costă 40 de lei. „Ar trebui să fie trași la răspundere din punct de vedere a Codului Penal și convențional din partea CEC. Ar trebui să intervină organele de urmărire penală pentru a iniția o cauză penală și a stabili dacă există sau nu acțiunea de corupere a alegătorilor”, a declarat Fadei Nagacevschi.

Partidele vizate nu au venit cu o reacție la incriminările care li se aduc.


Pub