(update) În atenția moldovenilor ce dețin cetățenia română și călătoresc în Irlanda: Pasagerii vor fi acceptați la zbor în baza cărții de identitate valabile

(update) Air Moldova informează că situația accesului pasagerilor cu cetâțenie română în Irlanda a fost remediată. Astfel, pasagerii cetățeni români vot fi acceptați la zbor în baza cărții de identitate valabile.

Foto: Sputnik Молдова

Autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană Air Moldova pentru transportarea spre Dublin de pasageri români care se legitimează doar cu Carte de Identitate (CI) emisă de autoritățile române.

În acest sens, companiei aeriene i s-a comunicat că de la data de 1 Februarie 2019 pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis autoritățile române.

Air Moldova întreprinde toate măsurile pentru confirmarea documentelor legale în baza cărora a fost sancționată și în baza cărora mai mulți pasageri aflați în această situație nu au putut călători de la Chișinău la Dublin.

Până la clarificarea situației toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda în baza cetățeniei române de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea la Chișinău pașaportul românesc valabil.


Pub