(video) Ilan Șor susține că Igor Dodon îi amenință familia, inclusiv soția și copiii. Președinția: „Polemici politice cu caracter fictiv”

Într-o conferință de presă, Ilan Șor a delcarat că președintele Igor Dodon îl amenință și consideră acest lucru „straniu”, întrucât, spune acesta, anterior Șor și Dodon au fost în „relații bune”. Președinția a calificat acuzațiile drept ”polemici politice cu caracter fictiv”.

„Șeful statului, Igor Dodon, mă amenința, pe mine, soția și copii mei și a transmis prin cunoscuți comuni că familia mea va avea probleme serioase în Rusia. A transmis că, la rugăminea sa, mentorii săi politici și FSB-ul, îmi vor organiza aceste probleme, deschizând pe numele meu și a familiei mele dosare fabricate”, a delcarat Șor.

„În acest fel, el vrea să pună presiunea asupra mea ca eu să nu-l critic și să nu spun oamenilor adevărul despr el”, a mai adăugat Șor.

Liderul partidului ȘOR spuune că a fost amenințat și anterior, dar de data aceasta se încearcă scoaterea sa din cursa electorală.

„Îmi este straniu și surprinzător că Igor Dodon personal mă amenință pe mine și famila mea, considerând relațiile bune pe care le aveam anterior. Eu mereu l-am ajutat. Dodon s-a folosit de banii mei în repetate rânduri, inclusiv pentru a vizita Moscova.

Se folosea de avionul meu, mașinile mele, casa mea. Am petrecut bine timpul împreună, în casa mea din Rusia. Am zburat împreună în diferite orașe. Spre exemplu am zburat în Monaco, la un meci de fotbal, unde m-am străduit să se simtă bine, cum se cuvine unui prieten apropiat”, a mai menționat Ilan Șor.

Șor a venit la conferină cu o geantă, în care spune că a oferit „multe lucruri lui Igor Dodon”. ”Poate să trimit această geantă la autorități. Poate acestă geantă, sau mirosul ei vă va aminti de ceva, domnule Dodon?”, a conchis Șor.

La scut timp, Președinția a venit cu o reacție la acuzațiile lui Ilan Șor:

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral”.

Președinția / Sursa:Președinția


Pub