Partidul Verde Ecologist s-a lansat în cursa electorală

Partidul Verde Ecologist s-a lansat astăzi în cursa electorală. Aceștia au ales ca locație scuarul legislativului pentru a-și prezenta programul. Ba mai mult, au venit cu un tomberon în care, demonstrativ, au aruncat problemele statului.

Foto: Partidul Verde Ecologist

Astfel, programul electoral se va axa pe 7 domeni.

„Noi vom insista pe includerea Republicii Moldova în sistemul de securitate ecologică a Uniunii Europene. De asemenea, să se acorde importanță la folosirea surselor alternative de energie. Un alt punct ar fi luarea sub protecția statului a râurilor Prut și Nistru”, a precizat Anatolie Prohnițchi.

Partidul Verde Ecologist va apărea în buletinul de vot sub numărul 14. În total, s-au înscris 31 de candidati pe lista de partid și doi candidați pe circumscripțiile uninominale. Este vorba de secretarul general al formațiunii, Vitalie Marinuţa, care va concura pe circumscripţia uninominală nr.19 din comuna Ivancea. Cel de-al doilea candidat este Natalia Iaţco, care va candida pe circumscripţia uninominală nr.50, a diasporei în Europa.

Unimedia amintește că Partidul Ecologist "Alianţa verde" din Moldova s-a constituit la 9 aprilie 1992. Congresul de constituire a aprobat Programul, Statutul şi a ales organele de conducere ale acestei formaţiuni. În anul 2012 Partidul Ecologist "Alianţa verde" din Moldova își schimbă denumirea în Partidul Verde Ecologist.


Pub