Prognozele post-electorale ale lui Andrian Candu: „Văd o unificare cu blocul ACUM”

Andrian Candu spune că vede o viitoare coaliție dintre PD și blocul electoral ACUM și spune că „nu se supără pe Maia Sandu sau Andrei Năstase”. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru portalul eurointergation.com

Foto: UNIMEDIA

Întrebat ce crede despre prognozele potrivit cărora cele mai multe voturi vor fi acumulate de socialiști, Candu a spus că PSRM nu va lua neapărat primul loc. „Nu sunt sigur că vor ieși pe primul loc. Ei „cad”. Susținerea lor este deja mai mică decât acum un an sau doi, iar înainte este înco o lună de campanie”.

Candu spune că în cazul în care socialiștii într-adevăr vor ieși pe primul loc, aceștia „nu vor avea destule voturi pentru a crea independent o majoritate. Atunci va apărea rolul partidului nostru, fiindcă anume noi avem abilitățile, putința și experiența de a crea o coaliție. Și aceasta va fi o coaliție a forțelor pro-europene”.

Vicepreședintele PD a spus că nu vede posibilitatea unei coaliții cu PSRM. „Avem divergențe prea mari privind întrebări fundamentale și critic importante”.

Întrebat cu care partide ar putea face coaliție, Candu a spus că vede „o unificare cu concurenții noștri, opozanții din ACUM. Da, acum ei declară că nu vor lucra cu noi în Parlament, dar „niciodată să nu spui niciodată”. De aceea, după alegeri vom calcula, ne vom gândi, vom căuta posibilități de a atrage atât reprezentanți ai blocului ACUM, cât și alți parlamentari independenți”.

„Eu nu mă supăr pe Maia Sandu și nu am nimic personal împotriva lui Andrei Năstase. Oricum vom trebui să ne așezăm împreună, să ne înțelegem, să elaboram principiile, valorile, pe baza cărora vom putea să lucrăm împreună în următoarea guvernare”.

Liderii blocului ACUM au declarat de mia multe ori că nu vor face coaliție cu PD, după alegeri.


Pub