(video) Formațiunea „Partidul Nostru” se vede cu cel puțin 15 deputați în noul Parlament. Ilian Cașu: „Rolul PN este că va avea acest drept de veto, fără de care nimeni nu poate să facă o coaliție”

Formațiunea „Partidul Nostru” se așteaptă că în jur 15 candidați vor accede în Parlament în urma alegerilor din 24 Februarie. Cifra a fost enunțată de către vicepreședintele PN, Ilian Cașu, în cadrul emisiunii „Alege cu Durbala” de la UNIMEDIA.

„Eu acum nu am să văd dau cifre, eu doar vă spun acum că PN este unul care trece baremul”.

Reporter: Câți candidați?

„Noi am spus-o public că mizăm, cel puțin, cumulativ, listă și circumscripții, pe 15 deputați în Parlament. Muncim, se implică și Renato cu live-urie din spital. Și muncă, efort, strategie și mai avem ceva pus deoparte ca să scoatem în campanie”, a declarat Cașu.

Întrebat cu cine ar face coaliție și nu, după parlamentare, Cașu a declarat că ei vor face mai mult coaliții pe proiecte. „Există o coaliție în practica europeană care se numește coaliție pe proiect. [...] Eu vorbesc la modul general. Nu pot vorbi concret, pentru că noi suntem în campania electorală. Noi, Partidul Nostru muncim ca să avem un scor cât mai bun, mie mi-i incomod să joc rolul de baba Vanga aici la dvs. în studioul”, a declarat Ilian Cașu.

Vicepreședintele Partidului Nostru afirmă că ar formațiunea ar putea fi exclusă din cadru alegerilor de către autorități. „Noi putem să ne așteptăm la orice pentru că ei sunt disperați și evident că regimului numai alegeri libere și transparente nu îi trebuie. [...] La moment sunt 3 partide care se laudă că câștigă alegerile. Real, la modul real, niciun partid nu va avea majoritatea. Rolul PN este că va avea acest drept de veto fără de care nimeni nu poate să facă o coaliție. Aici se încep negocierile. Eu nu vreau să merg mai departe și să vă dau exemple, eu doar intenționat această practică de coaliție de proiect pentru că eu am testat-o în CMC”, a conchis vicepreședintele Partidului Nostru, Ilian Cașu.

Emisiunea integrală pot să o vizionezi aici.


Pub