Ilan Șor: Igor Dodon mi-a transmis că familia mea va avea probleme serioase în Rusia. Reacția Președinției

Președintele partidului ȘOR, Ilan Şor, a declarat astăzi la un briefing de presă că preşedintele ţării Igor Dodon i-ar fi amenințat familia, transmițând prin intermediul unor cunoscuţi comuni că„  familia sa va avea probleme serioase în Rusia”.

Potrivit lui Șor, în acest fel, Igor Dodon vrea să facă presiuni asupra lui, pentru ca să nu-l critice şi să nu le spună oamenilor adevărul despre el.

„Igori Nikolaevici mi-a ameninţat familia, soţia şi copilul, a transmis prin intermediul unor cunoscuţi comuni că pe familia mea o aşteaptă probleme serioase în Rusia. El a transmis că la solicitarea sa, FSB va organiza aceste probleme, deschizând pe numele meu şi al soţiei mele dosare penale în Rusia. În acest fel, el vrea să mă preseze pentru ca eu să nu îl critic şi să nu le spun oamenilor adevărul despre el”, a declarat astăzi Ilan Şor.

El a spus că îi pare straniu că Igor Dodon personal îl amenință, luând în considerație relațiile de prietenie pe care le-au avut anterior.

„Eu mereu l-am ajutat. Igor Dodon nu o singură dată a zburat din contul meu la Moscova. A folosit avionul meu, mașinile mele și casa mea. Împreună am petrecut timpul în casa mea din Rusia. Am luat cina și prânzul cu familiile. De exemplu, am zburat împreună la un meci de fotbal la Monaco. Am încercat să creez o atmosferă bună pentru el”, a relatat Șor.

El a mai spus că niciodată nu ar fi povestit despre aceste lucruri, așa cum l-a rugat și Igor Dodon, dacă șeful statului nu i-ar fi amenințat familia.

Imediat după aceasta, Președinția a venit cu un comentariu în care se menționează că, cu regret unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă președintele și instituția prezidențială „în polemici politice cu temei fictiv”.

„Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral.

În particular, observăm o încercare disperată a unor candidați de a distrage atenția de la învinuirile directe care li se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar”, se arată în comentariu.

Totodată, Președinția a reiterat că „instituția statului cu cea mai mare legitimitate și susținere populară, nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente, când au fost date răspunsurile de rigoare”.