Dodon, luat în zeflemea la Moscova
Politic 4 februarie 2019, 20:01 | 3573

Cea din urmă vizită a lui Igor Dodon la Moscova a fost descrisă în bătaie de joc la NTV, un post rusesc de televiziune, retransmis la Chișinău. În cadrul unei emisiuni de parodie, Dodon a fost comparat, nici mai mult, nici mai puțin, cu un „turist” la Kremlin, cu o persoană, care nu prea contează.

Anume așa a caracterizat vizita lui Dodon la Kremlin autorul emisiunii, cunoscutul cineast Tigran Keosayan. Acesta a făcut trimitere la o vestită fabulă rusească, potrivit căreia, ”iată țarul, iată și paiața”. Satira a continuat pe aceeași notă.

...a continuat acesta, stăruind asupra segmentului principal - intrarea președințilolr în sala de protocol.

Autorul de la NTV i-a prezentat, la fel cu ironie, și pe ceilalți membri ai delegației moldovenești.

În zeflemea a fost luată și discuția lui Dodon cu Putin...

Am încercat să vorbim cu purtătorul de cuvânt al președintelui, să-l întrebăm ce crede acest a din urmă despre respectiva emisiune, dar apelul nostru a fost respins. O reacție a fost înregistrată, totuși, la o conferință de presă a socialiștilor.

Potrivit site-ului președinției, Igor Dodon s-a aflat la Moscova în perioada 31 ianuarie - 1 februarie. Acolo s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill și cu alți oficiali ruși.

Opinia ta contează. Comentează!