Vrea cetăţenie „Prin investiţii”
Social 4 februarie 2019, 20:48 | 3080

Soția primarului de Orhei, Ilan Șor, este unul dintre primii străini care au depus cerere pentru a obține cetățenia Republicii Moldova prin investiție. Totodată, pe lângă Sara Șor, vor să cumpere cetățenia moldovenească fratele și tatăl acesteia. Informațiile au fost dezvăluite în exclusivitate în cadrul emisiunii „60 de minute” de la Jurnal TV.

Realizatorul emisiunii, Vasile Năstase, a declarat că, din surse din interiorul sistemului de drept, Jurnal TV a aflat că la comisia la care sunt depuse dosarele pentru acordarea cetățeniei moldoveneşti prin investiție s-a adresat şi Sara Lvovna Șor.

Realizatorul emisiunii s-a întrebat de ce Sara Şor nu a solicitat cetăţenia moldovenească în urma căsătoriei cu Ilan Șor, aceasta fiind o procedură mai simplă şi mai puţin costisitoare. Ca să clarifice lucrurile, a intervenit prin Skype unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon, Ion Creţu. El a atras atenţia că Sara Şor este reprezentanta unei companii care apare în rulajele bancare legate de furtul miliardului și Laundromatul rusesc. Anume prin această firmă, rudele lui Șor din Rusia ar urma să facă așa-numita „investiție” pentru a obține cetățenia Republicii Moldova, afirmă Ion Creţu.

Cât despre sumele care au fost transferate prin intermediul firmei respective...

Ilan Şor a confirmat, pe Facebook, că soția sa, Sara Șor, vrea să obțină cetățenia Republicii Moldova.

Ilan Şor nu a considerat necesar să vorbească şi despre alte detalii legate de cererea soţiei sale de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti şi nici la întrebările reporterului nu vrea să răspundă.

Lege acordării cetățeniei prin investiție, promovată şi adoptată de coaliția majoritară controlată de PD, ne-ar putea costa regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, a atenționat recent Comisia Europeană într-un raport.

Opinia ta contează. Comentează!