16:17:23 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Andrian Candu, la Florești: „Familiile vor beneficia deja din următoarele luni de alocaţia lunară de 200 de lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani”

Partide/Comunicate 04.02.2019 11:20 Vizualizări1322 Autor: Ziarul National
VIDEO // Andrian Candu, la Florești: „Familiile vor beneficia deja din următoarele luni de alocaţia lunară de 200 de lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani” pdm.md


Preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele Partidului Democrat (PD), Andrian Candu, a declarat în timpul vizitei la Floreşti, unde a ajuns Caravana PD, că proiectul privind instituirea alocaţiei lunare pentru copii va fi votat în prima lectură de Parlament pe parcursul săptămânii curente. Totodată, în primă lectură vor fi votate şi proiectele privind acordarea ajutorului de 600 de lei de Paşti pentru pensionari, dar şi cel referitor la majorarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului până la 10 mii de lei. De asemenea, peste 150 de mii de familii, care au un venit lunar de până la două mii de lei, vor beneficia de un ajutor mai mare pentru perioada rece a anului, în valoare de 700 de lei, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Familiile care au trei copii, cum este a mea de exemplu, vor primi 600 de lei până la împlinirea de către ei a vârstei de 18 ani. Pentru noi a fost o provocare să facem ordine în finanţele statului şi să găsim bani pentru a majora salariile şi suportul acordat copiilor”, a spus Andrian Candu în discuţiile cu angajaţii Inspectoratului General de Poliţie Floreşti, subliniind că de noile plăţi sociale vor putea beneficia inclusiv poliţiştii care au copii.

Reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie le-a vorbit şi Eugen Nichiforciuc, candidat al PD în circumscripţia nr. 8 Floreşti. „Dacă şi guvernările precedente ar fi la fel de responsabile cum este actuala, iar salariile s-ar fi majorat cel puţin cu 10-15% anual, astăzi noi am fi discutat cu totul alte întrebări, care nu se referă la salarii”, a spus Eugeniu Nichiforciuc.

Reprezentanţii poliţiei l-au întrebat pe Nichiforciuc dacă va rămâne în Parlament, în cazul în care va fi ales, sau va accepta să conducă un minister. Nichiforciuc a afirmat că, primind votul de încredere din partea locuitorilor din raionul Floreşti, va rămâne în Parlament pentru a-şi onora promisiunile făcute oamenilor de aici.

Următoarea destinaţie a candidaţilor PD a fost Spitalul raional Floreşti. Andrian Candu şi Eugeniu Nichiforciuc, împreună cu colegii, au mers pe jos pe străzile reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Democraţii au vrut să verifice personal calitatea lucrărilor. „Suntem cu toţii mulţumiţi că avem şi câteva drumuri bune. Trăim aici toată viaţa. Şi sper că nu vom fi uitaţi", a spus un locuitor care s-a oprit să vorbească cu democraţii.

„În oraşul Floreşti, personal am mers pe trei străzi reparate în cadrul programului „Drumuri bune” şi nu am văzut nici găuri, nici deteriorări. Drumurile sunt în stare foarte bună, iar oamenii cu care am discutat sunt mulţumiţi şi au avut doar cuvinte de apreciere”, a spus oamenilor Andrian Candu.

La Spitalul raional, democraţii au discutat reformele din domeniul sănătăţii, precum şi majorările salariale. Medicii spitalului relatat că au simţit efectele reformelor şi deja au primit primul salariu majorat cu 20%. Iar asistentele medicale au spus că au beneficiat de o majorare, dar că şi-ar dori şi ca salariile lor să fie mai mari. „Astăzi am auzit careva supărări în legătură cu faptul că asistenţii medicali au beneficiat de adaos mai mic la salarii decât medicii. Noi când am făcut calculele, desigur am reieşit din finanţele disponibile, dar vă asigur că următoarea majorare va viza în primul rând asistenţii medical”, a spus Ruxanda Glavan, candidatul PD pe circumscripţie naţională în discuţie cu angajaţii spitalului.

Şi Eugeniu Nichiforciuc a dat asigurări că după alegeri va continua proiectele sociale, precum şi iniţiativele în domeniul infrastructurii. „În 2019 planificăm să extindem programul „Drumuri bune pentru Moldova”. Deja am selectat în fiecare localitate câte un sector de drum care va fi reparat. La fel, este o prioritate reparaţia capitală a drumului naţional R13 Bălţi-Floreşti-Gura Camencii. Reconstrucţia acestui drum va începe din primăvară”, a spus acesta.

De asemenea, democraţii au vizitat cantina socială, deschisă pe lângă Biserica Sfântului Ierarh Mitrofan. Aceasta fost construită prin grija şi cu sprijinul candidatului PD la Florești. În prezent, acolo beneficiază gratuit de prânz cald peste 200 de persoane din Floreşti.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md