23:12:17 28.03.2024
Stiri

DOC // Valeriu Munteanu solicită excluderea lui Ilan Șor din alegeri: „Pomeni” electorale, resurse administrative și bani nedeclarați

Partide/Comunicate 04.02.2019 14:19 Vizualizări944 Autor: Ziarul National
DOC // Valeriu Munteanu solicită excluderea lui Ilan Șor din alegeri: „Pomeni” electorale, resurse administrative și bani nedeclarați Agora


Candidatul din partea Blocului „ACUM” în circumscripția nr. 18 din Orhei, Valeriu Munteanu, a depus o contestație la Consiliul electoral de circumscripție, prin care solicită anularea înregistrării în cursa electorală a contracandidatului său Ilan Șor.

Munteanu reclamă mai multe încălcări pe care le-ar fi comis primarul condamnat al Orheiului, printre care oferirea de „pomeni” electorale, folosirea resurselor administrative și efectuarea de cheltuieli nedeclarate.

Valeriu Munteanu a făcut public un video care ar proba acuzația de corupere a alegătorilor, eveniment consumat zilele trecute lângă Primăria Orhei.



„Am solicitat Consiliului Electoral de Circumscripţie nr. 18 Orhei constatarea încălcării de către concurentul electoral, Ilan Șor, a legislaţiei electorale prin comiterea fraudelor electorale de corupere a alegătorilor, utilizarea resurselor administrative, a mijloacelor financiare ilicite şi nedeclarate, precum și anularea înregistrării lui Ilan Şor, condamnat de instanţa de fond la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul fraudei bancare, candidat la funcţia de deputat din partea P.P. „ŞOR””, a anunțat Valeriu Munteanu.

Reprezentanții Partidul Șor refuză să comenteze acuzațiile și solicitarea lui Valeriu Munteanu, menționând că acesta și-ar face astfel campanie electorală „pe spatele lui Ilan Șor”.





Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md