Trei moldoveni și doi ucraineni, trimiși în judecată pentru contrabandă cu zece tone de tutun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei cetățeni ai Republicii Moldova, care în vara anului trecut au fost reținuți, împreună cu încă doi complici din Ucraina, pentru contrabandă cu tutun, vor compărea pe banca acuzaților. Aceștia ar fi reușit transportarea prin contrabandă a peste două tone de tutun fermentat, urmând în total să transporte zece tone de tutun.

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a celor trei moldoveni în judecată, fiind probate acțiunile acestora de implementare a unei scheme infracționale de trecere peste frontiera vamală a RM (zona verde) în Ucraina a tutunului fermentat, folosit la fabricarea țigaretelor.

Potrivit rechizitoriului, inculpații, au procurat pe parcursul lunii mai 2018, de la un agent economic o cantitate de 10.000 kg de tutun în valoare de 700.000 lei, pe care, în urma unei înțelegeri prealabile, au transportat-o într-un depozit aflat în imediata apropiere de postul vamal al Republicii Moldova cu Ucraina, din raionul Briceni.

Peste o lună, aceștia au trecut prin contrabandă în Ucraina 2.013 kg de tutun, unde complicii ucraineni dețineau utilaj clandestin de fabricare a țigaretelor. Încă peste o lună, aceștia urmau să transporte, prin aceiași schemă, alte 2.079 kg de tutun. Acțiunile indivizilor însă nu s-au încununat cu succes, fiind reținuți de oamenii legii chiar în momentul descărcării tutunului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă până la 10 ani închisoare.

Urmărirea penală în privința cetățenilor ucraineni a fost disjunsă într-o procedură separată, aceștia fiind anunțați în căutare după ce magistrații i-au eliberat din arest preventiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...