(foto) Maşina Anului 2019 în Europa şi în lume, noul Jaguar I-PACE, a ajuns în Moldova

(update 22.05.2019) Maşina Anului 2019 în Europa şi în lume a ajuns în Moldova. Două astfel de electromobile au fost surprinse în preajma centrului auto Jaguar Land Rover de pe strada Calea Ieşilor din Chişinău, adaptat deja pentru a putea încărca cu energie maşini electrificate şi pur electrice. Ambele exemplare sunt într-o nuanţă albă cu accente negre pentru contrast.

Mai multe detalii, inclusiv preţul de start al acestui model în Moldova, le poţi afla mai jos din acelaşi articol.

FOTO: facebook.com/andrei.elistratov
FOTO: facebook.com/andrei.elistratov
FOTO: facebook.com/andrei.elistratov

(04.02.2019) Jaguar I-PACE, primul electromobil de serie al mărcii, vine curând şi în Moldova! Detalii şi preţuri

Noul Jaguar I-PACE, primul electromobil de serie a mărcii, vine în sfârşit şi în Republica Moldova. Cei de la Jaguar Moldova au deja câteva comenzi ferme pentru această maşină şi devin astfel un nou distribuitor local ce poate importa oficial autovehicule cu propulsie alternativă.

Noi deja am testat modelul! Vezi ce poate şi în off-road, chiar dacă este un automobil electric:

Noul Jaguar I-PACE este disponibil la comandă în ţara noastră în, deocamdată, singura versiune numită EV400 AWD. Acest lucru înseamnă că, de propulsie răspund două motoare electrice magnetice poziţionate câte unul pe fiecare osie. Fiecare motor se potrivește în mod concentric în jurul unei transmisii epiciclice compacte, cu o singură viteză şi a unui diferenţial. Ambele agregate produc în total 400 de CP şi 696 Nm de cuplu.

Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 4.8 secunde (0-96 km/h în 4.5 secunde) cu ajutorul unui sistem de tracţiune integrală care vine standard, iar viteza maximă nu va depăşi 200 de km/h.

Setul de acumulatori în care se păstrează toată energia necesară pentru propulsie are o capacitate de 90 kWh. Potrivit producătorului, prin intermediul unui încărcător DC de 100 de kW, timp de doar 40 de minute setul de acumulatori se va încărca în proporţie de 80 la sută, iar dacă va sta în priză doar 15 minute va fi capabil să ruleze după asta 100 de kilometri.

De la o priză casnică şi prin intermediul unui AC wall box de 7 kW, până la 80% se va putea încărca în vreo 10 ore. Autonomia totală poate ajunge la 480 de kilometri (măsurată pe ciclul WLTP) şi cu ajutorul regimului de recuperare a energiei la frânare.

Vezi şi: Noul Jaguar I-PACE este Maşina Anului şi Maşina Electrică a anului 2018 în versiunea revistei Auto Express

Jaguar I-PACE este cu doar 49 de mm mai scurt, mai îngust cu 164 de mm, mai scund cu 87 de mm decât F-Pace. În schimb are un ampatament mai mare cu tocmai 116 mm. În total SUV-ul cântăreşte 2.133 de kilograme şi acestea sunt distribuite între punţi în proporţie de 50:50.

Pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate (va fi totuşi o maşină cu cinci locuri) este rezervat un spaţiu de 890 de mm. Lipsa unui tunel central a făcut posibilă instalarea între scaunele faţă a unui compartiment de depozitate suplimentar de 10.5 litri.

Mai mult, sub aceeaşi banchetă din spate există spaţii speciale pentru depozitarea unor tablete sau laptopuri.

Volumul portbagajului din spate este egal cu 656 de litri, iar cu scaunele spate rabatate ajunge până la 1.453 de litri. La acesta se adaugă încă un portbagaj cu un volum de 27 de litri sub capotă.

Noul I-PACE introduce în premieră sistemul de infotainment Touch Pro Duo pentru un automobil marca Jaguar. Utilizând o combinație inovatoare de ecrane tactile, senzori capacitivi și butoane fizice tactile, Touch Pro Duo este foarte intuitiv de utilizat.

În combinaţie cu aceste dotări de ordin tehnic sunt puse la dispoziţie trei nivele de echipare: S, SE şi HSE. Acestea au un preţ de start de: 63.800 de euro, 70.400 de euro şi 75.200 de euro respectiv.

Iată lista de dotări care vin standard:

Iată şi lista de dotări suplimentare celor standard, care se adaugă în dependenţă de nivelul de echipare:

Alte câteva zeci de dotări opţionale pot fi consultate în showroom-ul Jaguar de pe strada Calea Ieşilor 14/1.

Primele maşini sunt aşteptate în ţara noastră spre sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie. Modelul Jaguar I-PACE este făcut în Austria.

Vezi cum s-a comportat maşina la testele de impact Euro NCAP

Vezi mai multe despre Jaguar I-PACE în acest playlist format din 34 de materiale video:

https://www.youtube.com/watch?list=PLxG3PeuJPVBYqImlyBunA4-8yRdbtg2Vj&v=cF1kPptiKfI

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/