/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ O femeie din Sireți crede că a fost concediată după ce a adresat o întrebare incomodă lui Pavel Filip

missing
04 februarie 2019, ora 19:13

Ieri a participat la o întâlnire electorală cu Pavel Filip, unde a adresat întrebări incomode, iar astăzi a fost dată afară de la serviciu. A pățit-o o asistentă socială din satul Sireți, raionul Strățeni. În timpul întâlnirii, femeia l-a întrebat pe candidatul democrat de ce pensiile nu sunt majorate, așa cum anunță autoritățile. Nu a mai primit un răspuns clar, în schimb azi a aflat că a rămas fără funcție. Acum, femeia vrea să dea în judecată Direcția Asistentă Socială, șefa căreia a semnat ordinul de demisie.

Astăzi a fost ultima zi pe care Ana Pruteanu a activat-o în calitate de asistentă socială în Sireț, deși a ieșit la pensie acum nouă ani. De dimineață, femeia a fost invită la raion unde i s-a spus că munca ei se încheie aici.

Mi-a spus cuvinte de laudă în adresa mea și mi-a spus că vreau să vă aduc la cunoștință că este ordin de concediere a dumnevoastră de astăzi”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

Femeia crede că a fost demisă din funcție după ce ieri, la o întâlnire cu Pavel Filip, l-a întrebat despre pensiile care nu par să se fi majorat. În replică, candidatul democratilor pe circumscriptia Straseni ar fi declarat că, cel mai probabil, s-a produs o greșeală, atunci când a fost calculată pensia.

Nu prea am primit răspuns la întrebările care le-am dat, dar cred că nu i-au fost comode. Pentru eliberare din lucru, eu cred că nu corect m-au eliberat. Clar că e o răsplată pentru ziua de ieri”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

A încercat să afle răspuns de la șefa direcției Asistență Socială din Strășeni, însă și acesta a fost ambiguu.

Eu sunt la pensie de 9 ani și eu i-am dat întrebarea de ce nu m-ați eliberat de 9 ani în urmă. Dumneaei așa a strâns din umeri și am zis că pe toți lucrătorii de asistența socială care sunt la pensie i-ați eliberat sau numai pe mine. Dumneaei tot așa a făcut din umeri și a zis înțelegeți doamna Ana”, Ana Pruteanu, fostă asistentă socială Primăria din Sireți.

Am vrut și noi să obținem un comentariu din partea conducerii direcției asistență socială din Strășeni. O angajată ne-a comunicat că șefa se afla într-o ședință și nu știe când se va elibera.

– Nu este încă doamna?

– Dar când putea să revenim ca să vorbim cu dumneaei.

– Eu nu cunosc.

Femeia nu a vrut nici să ne ofere un număr pentru a o contacta personal pe șefa direcției. De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al PDM a declarat pentru TV8 că, cel mai probabil, este o coincidență că femeia a fost demisă după întâlnirea cu Pavel Filip.

N-aș fi vrut să intru în detalii fiindcă nu văd o legătură cauzală între ceea ce a fost ieri și ceea ce a fost astăzi. Eu nu cred că domnul prim-ministru este antrenat nemijlocit în ceea ce ține de antrenarea în serviciu sau concedierea”, Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PD

Ana Pruteanu a mai declarat că va lupta până-n pânzele albe și că are de gând să atace direcția în judecată.

 

Reporte: Daniela Cuțu

Imagini: Oleg Cozlov

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram