Actualitate

Slănina cu aur, delicatesa unui festival culinar din Cluj-Napoca

Fie ea chiar şi cu aur, slana se serveşte musai cu o ceapă proaspătă alături. N-a fost singura reţetă care a ridicat grăsimea de porc la rang de artă culinară.

IONUȚ MANGU, chef: Am facut slanina cu sfecla. slanina cu hream, salanina cu aur granulat si vreau sa vedeti ce gusta are. Vrem sa fie asa, traditional, dar si un pic fine dininig!

Şi cum slana a demonstrat că este un preparat versatil, chefii au creat şi deserturi inedite pornind de la vedeta festivalului din Cluj.

Dacă nu aţi ajuns încă la Slană Fest, puteţi gusta şi duminică din bunătăţile expuse aici.

Şi la Corund, s-au întins mese bogate. La prima oră, porcii au fost sacrificaţi şi transformaţi în friptură, cârnaţi, caltaboş sau sângerete. Nouă echipe de bucătari s-au întrecut în reţete de pomana porcului.

Până când mâncarea a fost gata, vizitatorii şi-au deschis apetitul cu o palincă tradiţională.

Cel mai aşteptat a fost porcul la proţap, rumenit ore întregi deasupra jarului încins.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *