Președintele Venezuelei Nicolas Maduro este de acord cu convocarea alegerilor legislative anticipate

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, s-a declarat favorabil convocării alegerilor legislative anticipate în cursul acestui an, alegeri care dacă s-ar desfăşura la termen ar avea loc anul viitor.

Foto: NBC News

Adunarea Constituantă, fidelă actualei puteri, cere ''alegeri legislative anticipate în acest an (...) Sunt de acord şi mă angajez în favoarea acestei decizii'', a spus Maduro în faţa a mii de simpatizanţi ai săi adunaţi la Caracas, relatează Agerpres.

Adunarea Naţională (parlamentul), condusă de Juan Guaido, este singura instituţie controlată de opoziţia venezueleană, dar cele mai importante prerogative ale sale au fost transferate Adunării Constituante, formată numai din susţinători ai lui Maduro.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă, o nouă serie de proteste fiind în desfăşurare sâmbătă.


Pub