Igor Dodon, decorat de Irina Vlah cu o medalie în cinstea referendumurilor din UTA Găgăuzia din 2014

Igor Dodon a fost decorat cu o medalie jubiliară „Cinci ani de la referendumurile din UTA Găgăuzia”. Aceasta i-a fost oferită de către bașcanul din regiune, Irina Vlah.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

„Vreau să-i înmânez această medalie președintelui, a cărui partid este cu noi din 2 februarie 2014. El personal a participat la organizarea mitingurilor și a susținut referendumurile noastre”, a spus Irina Vlah, transmite gagauzinfo.md.

Medalii asemănătoare au primit organizatorii și participanții la referendumurile din UTA Găgăuzia, privind cursul politic extern al Republicii Moldova și statutul autonom al regiunii.

Ceremonia de decorare a avut în cadrul celei de-a V-a ediții a Forumului social-politic „Găgăuzia – 2019: dezvoltare prin unitate”, care se desfășoară la Comrat.

În cadrul referendumului care s-a desfăşurat la 2 februarie 2014 în Găgăuzia, 98,9% dintre participanţi au declarat că susţin independenţa regiunii în cazul în care Republica Moldova şi-ar pierde suveranitatea unindu-se cu România, iar 98,47% au răspuns că Republica Moldova ar trebui să adere la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Referendumul a fost calificat drept ilegal de către autorităţile Republicii Moldova, iar Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale împotriva organizatorilor.

Dodon și Vlah / Sursa:Facebook/ Igor Dodon
Igor Dodon / Sursa:Facebook/ Igor Dodon
Irina Vlah / Sursa:Facebook/ Igor Dodon
Dodon și Vlah / Sursa:Facebook/ Igor Dodon


Pub