Un american, cel mai important editor al Wikipedia: A editat aproape trei milioane de articole și a scris aproximativ 35.000 de articole originale

Steven Pruitt este cel mai important editor al Wikipedia. Americanul a contribuit la o treime din cele peste 5,7 milioane de articole de pe enciclopedia online. A editat aproape trei milioane de articole și a scris aproximativ 35.000 de articole originale, scrie playtech.ro.

Foto: Wall Street Journal

Activitatea lui Steven a început la trei ani de la lansarea site-ului, cu numele de utilizator Ser Amantio Di Nicolao, care este în același timp și personajul său preferat de operă. Pruitt ia informații din cărți, ziare, surse online și chiar din propriile călătorii și le transformă în articole Wikipedia, pentru a fi la îndemâna oricui. Acum este unul dintre cei aproximativ 500 de administratori Wikipedia care are puterea de a bana utilizatori și șterge pagini.

Pe Steven îl găsim și în top 25 al cei mai influenți oameni din 2017 de pe internet, conform revistei Time.

Americanul folosește AutoWikiBrowser, un instrument care îi permite să facă modificări cu o singură comandă mai multor intrări pe Wikipedia. Acest instrument semi-automatizat l-a ajutat să atingă numărul impresionant de contribuții.


Pub