„Apocalipsa” americană / Frigul a luat o amploare neordinară în SUA

În vestul Statelor Unite are loc o nouă rundă a apocalipsei. După cum ați auzit deja, în unele orașe temperatura a depășit -33 grade Celsius, totul fiind acoperit cu gheață și zăpadă. În Chicago, toată această săptămână au au căzut  până la 40 cm de zăpadă pe zi.

Autoritățile depun eforturi enorme pentru a minimiza efectele frigului. Una din măsurile întreprinse, oarecum ciudată pentru noi este faptul că pompierii ard căile ferate pentru a le menține funcționale. În video de mai jos puteți urmări niște imagini mai puțin obișnuite.

Un alt peisaj apocaliptic este prins într-un video, unde un vapor trece prin râul înghețat, aidoma unui spărgător de gheață de pe la poluri.

Temperaturile joase au înghețat lacul Michigan, iar acum el arată ca un cazan pe foc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.