18:47:13 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Andrian Candu continuă seria de INTERVIURI cu pretendenții PD la funcția de deputat. După ce a cutreierat raioanele Drochia și Glodeni, caravana democraților a ajuns astăzi la Florești

Partide/Comunicate 03.02.2019 11:08 Vizualizări1550 Autor: Ziarul National
VIDEO // Andrian Candu continuă seria de INTERVIURI cu pretendenții PD la funcția de deputat. După ce a cutreierat raioanele Drochia și Glodeni, caravana democraților a ajuns astăzi la Florești


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vizitat ieri, alături de colegii săi, raioanele Drochia și Glodeni, iar astăzi se află la Florești, în circumscripția în care candidează colegul său deputat, Eugen Nichiforciuc.

Spicherul Candu a ținut încă de ieri să precizeze că autocarul cu însemnele formațiunii nu este așa luxos precum se afirmă pe rețelele de socializare. Astfel, vicepreședintele PD a realizat un filmuleț în care a prezentat interiorul autocarului, cu ajutorul căruia democrații și-au propus să cutreiere cât mai multe localități din R. Moldova.

„Pentru șomerii care n-au mai văzut un autobuz, până acum și călătoresc doar cu avionul și autoturismul, intrați să vedeți că nu este nici umbră de lux în autobuz. Noi, împreună cu candidatul PD în circumscripția 55, dl Leucă, am mers să vedem cum se fac faptele și nu vorbele la nord”, a scris Candu pe Facebook.


Prima oprire a „Caravanei PD” de ieri a fost în satul Chetrosu, raionul Drochia, la o crescătorie de iepuri. Afacerea a fost înființată de către trei coproprietari, moldoveni care au muncit peste hotare și au revenit la baștină unde au investit banii. Astăzi, ferma produce circa 60 de tone de carne de iepure, care este distribuită inclusiv în rețelele de supermarketuri din Chișinău.

„Piața trebuie dezvoltată, asigurată cu produse calitative. Avem capacitățile necesare. Când am ieșit pe piață, era problema cu distribuția. Acum se vinde în rețelele mari de supermarketuri. Așteptăm un program de stat pentru carne”, a spus unul dintre coproprietarii fermei, care a apreciat și implicarea lui Cornel Padnevici, actual candidat al PD pe circumscripția Drochia, încă de la primii pași de înființare a afacerii, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

La rândul său, Andrian Candu s-a arătat impresionat de realizările acestui agent economic, un bun exemplu de utilizare a capitalului câștigat. De asemenea, la Chetrosu democrații au mai vizitat o brutărie și au avut o întâlnire cu peste 400 de locuitori.

Ajunși la Glodeni, caravanei s-a alăturat candidatul de pe circumscripția Glodeni-Râșcani, Ion Leucă, președintele degrevat al raionului Glodeni. Împreună cu candidatul de pe circumscripție, Andrian Candu a mers în satul Petrunea, unde au vorbit locuitorilor despre proiecte de susținere socială a pensionarilor, familiilor și copiilor.

Andrian Candu, care afăcut un bilanț al zilei, a anunțat că doar în cele două raioane, Drochia si Glodeni, sâmbătă democrații au avut peste 45 de întâlniri și au discutat cu mai mult de 2 500 de cetățeni.

„Am discutat diverse subiecte, inclusiv despre drumuri. De fapt, oamenii ne-au spus că acele drumuri care au fost reparate anul trecut prin programul „Drumuri bune” sunt în stare foarte bună. S-au deteriorat cele care nu au fost reparate demult și la care trebuie să ajungem să le reparăm”, a spus Andrian Candu.

Despre drumuri democrații au discutat și astăzi la Florești. Caravana a fost întâlnită de candidatul PD în circumscripția Florești, Eugen Nichiforciuc. Acesta l-a condus pe Candu pe un drum realizat în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Vicepreședintele PD a remarcat că drumul este într-o stare foarte bună, dar mai există și porțiuni cu gropi. Nichiforciuc i-a transmis că drumul cu gropi nu a fost reparat anul trecut, dar neapărat va fi reparat capital anul acesta.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md