Evenimentele lunii februarie. Cum să ne petrecem timpul în cea mai scurtă lună din an

TW0GAQX0JG

În ultima lună de iarnă ne gândim inevitabil deja la primăvară și la plimbări lungi și calde pe afară. Mai este un pic, iar noi vă îndemnăm să savurați din plin din sezonul rece al anului. Venim în ajutor și cu câteva recomandări de evenimente pentru această lună.

#8 februarie – Networking la un pahar de vin

Un eveniment dedicat administratorilor de afaceri, managerilor antreprenorilor și specialiștilor în diverse domenii. Chișinău Afterworks este un eveniment de socializare într-o atmosferă degajată. Obiectivul organizatorilor este de a oferi participanților posibilitatea de a face cunoștință, a socializa, interacționa și de a construi viitoare parteneriate. La eveniment va avea loc și tradiționala tombolă cu premii oferită de partenerii evenimentului.

Dress code: Smart casual
Taxa de intrare: 100 lei
*Taxa include un pahar de vin + o cafea, un ceai, sau un soft drink + participarea la tombola cu premii – oferite de partenerii noștri evenimentului.

Găsiți aici formularul de înregistrare.

#9 februarie – Bookurie Fără Etichetă

Proiectul „Bookurie fără etichetă” reprezintă un mic târg de carte, încurajat de succesul proiectului „Blind Date With a Book” organizat anul trecut de Dragobete.  Acest proiect constă în ambalarea întregii cărţi într-o coală de hârtie în aşa fel încât să nu i se vadă coperta (titlul, autorul, etc.), iar cumpărătorul, cititorul, o va cumpăra fără să ştie despre ce carte este vorba. Pe acel ambalaj vor fi trecute câteva informaţii despre carte, care includ genul cărţii, precum şi cuvinte cheie în legătură cu subiectul abordat de aceasta.

Scopul proiectului este acela de a strânge fonduri pentru finanțarea viitoarelor proiecte marca Rotaract Club Chișinău, promovând în același timp lectura în cadrul unui eveniment dinamic, bazat pe interacțiune și experiență culturală. Sunteți așteptați sâmbătă, 9 februarie, între orele 11:00 și 17:00 în incinta „Shopping MallDova”.

Mai multe detalii aflați AICI.

#10 februarie – Yardsale „Feel The Love”

În data de 10 februarie în cadrul iarmarocului YardSale „FEEL THE LOVE” veți simți, veți celebra și vă veți pregăti pentru multă-multă dragoste. Organizatorii au pregătit pentru tine:

# Peretele pentru declarații de dragoste;
# Nunțile tradiționale YardSale;
# Zona de înfrumusețare pentru domnișoare, fete, femei și bunicuțe;
# Cortul cu secrete pentru fete și prezicerea viitorului în domeniul dragostei;
# Multe-multe cadouri pentru cei dragi: felicitări tematice, bijuterii handmade și de brand, haine, accesorii, elemente decorative, carnete drăguțe, jocuri, plante suculente și multe alte obiecte nemaipomenite care pot fi găsite doar la Yard Sale;
# Iubitorii de dulce vor avea un food court întreg cu delicii, iar pe lângă aceasta vor fi multe băuturi calde, bere, gustări și șampanie.

Unde? Atrium, etajul 3, aripa dreaptă. Intrare – 50 MDL (în rochie de mireasă – intrare gratuită). Copiii până la 12 ani și pensionarii- intrare gratuită.

Urmăriți AICI evenimentul.

#10 februarie – Bob Marley Day

image

La începutul lunii februarie, la Chișinău este la fel de cald ca și în Jamaica, fiindсă aici se petrece cel mai aprins party a anului! Încetează să te răcești, începe să te încălzești! Pentru toți cei care nu sunt indiferenți la reggae și la vibrațiile pozitive, muzicieni și DJ-uri autohtoni la 10 februarie vă așteaptă la concert-discoteca pentru sărbătorirea anuală a Libertății și Iubirii – ziua de naștere a bătrânului Bob Marley.

La accest eveniment, alături de voi vor sărbători:

+ DJ CodeK chiar de la început o să arunce în cel mai adânc strat ale subconștientului, al cărui nume este DUB!
+ LABBA TRISSTA – în ciuda numelui, acesta e unul dintre cele mai vesele și neobișnuite proiecte muzical-poetice din Moldova. Băieții experimentează cu diferite genuri muzicale fără excepție, dar reggae în inimile lor de revoluționari va rămâne pentru totdeauna!
+ SMJMJ Band – colectivul în 2019 împlinește 10 ani de existența. Muzica lor nu lasă pe nimeni indiferent, dovedind că toată lumea, fără excepție, știe cum să calbasească și cum să danseze!
+ FLADE – cum noi am putu face paRty fără dramină și jungle? DJ Flade vă va usca complet, deci astfel veți fi gata pentru utilizare!

Evenimentul va avea loc la BANDABAR (Eminescu 55), cu începere de la ora 19.00. Intrarea costă 80 de lei.

Urmăriți AICI detaliile.

#14 februarie – Smiley „Aprinde Scânteia”

Smiley nu a încetat niciodată să-și surpindă publicul, oferindu-i muzică de calitate, colaborări îndrăznețe și pline de originalitate. Deci, pune un zâmbet pe față și notează-ți în calendar: joi, 14 februarie, ora 19:00, artistul urcă din nou pe scena Palatul Național „Nicolae Sulac” pentru a „Aprinde Scânteia” celor prezenți la un eveniment de senzație!

Chiar de Ziua Îndrăgostiților, artistul va canta cele mai îndrăgite piese din întreaga sa carieră solo pe note din prezent („De unde vii la ora asta?”, „Ce mă fac cu tine de azi?”, „Acasă”, „Vals” ș.a.), alături de hiturile noului album.

Urmărește detaliile AICI.

#16 februarie – Ken Stringfellow (USA) la Art Labyrinth

Pentru o seară mai deosebită, puteți merge pe 16 februarie la Art Labytinth, unde îl puteți asculta și cunoaște pe artistul american Ken Stringfellow. A debutat în 1988 alături de trupa The Posies, dar pe lângă albumele lansate alături de formația americană și cele solo, artistul a mers în turnee și alături de R.E.M. Evenimentul va începe puțin după ora 19.00, iar intrarea costă 70 de lei. Adresa: Muzeul Zemstvei, str. Sciusev 103.

Umăriți AICI mai multe detalii.

#23 februarie – Underland 2019 – Wine Carnival

Pe 23 februarie, în celebrele crame de la Cricova,  cel mai subteran, îmbătător și drăgăstos Carnaval din lume te așteaptă să te alături alaiului de artiști, actori și cântăreți de stradă, să te bucuri de aptitudinile jonglerilor și magicienilor, să te îndrăgostești de statuile vii și să savurezi din munții de mâncăruri delicioase și râurile de vin roșu, alb, spumant și izvar.

Lăsa grijile și probleme afară, ele nu își au locul în Underland, aici totul se supune unei singure legi „Dacă e Carnaval – Carnaval să fie”!

PREȚUL biletului: 250 lei. Acestea pot fi procurate la magazinul de firmă „Cricova”, de pe strada A. Șciusev 96 și la Combinatul de Vinuri „Cricova” și la Vinoteca Wine.MD (str. Pușkin, 15). Biletele pot fi procurate și ONLINE pe:

# Afisha.md – https://afisha.md/ru?eventId=3931

#Mticket.md – https://mticket.md/ro/underland–wine-carnival-284.html

Copiii până la 12 ani intră gratuit la festival, iar cei mai mari de 12 ani, au acces la festival doar însoțiți de părinți și cu biletul de intrare.

Dacă mai aveți întrebări, puteți găsi răspunsul aici.

#24 februarie – Alegeri parlamentare

circumscriptii-graph-3-920x607

Fie că vă aflați în țară sau peste hotare, echipa #diez vă îndeamnă să mergeți la vot pe 24 februarie. Pentru informații și explicații despre scrutin dar și campania electorală, urmăriți diez:

Harta și botul de pe telegram care îți arată exact care este circumscripția unde vei vota și informațiile despre candidați;

Despre Alegeri;

Parlamentare 2019;

Circumscripțiile.

#28 februarie – Hash Code 2019

Echipe de programatori se vor aduna să rezolve diverse taskuri. Câștigătorii vor merge în finala ce va avea loc la oficiile Google. Evenimentul va avea loc la Generator Hub, iar participarea este gratuită. Pentru a vă înscrie în competiție, trebuie să vă înregistrați aiciUrmăriți pe Facebook detaliile.

#28 februarie – Spectacol de caritate în susținerea femeilor supuse violenței

Centrul de Arte COLISEUM, în colaborare cu PNUD Moldova vă invită la spectacolul «Я умереть надежде не дам», bazat pe istoriile reale ale unor femei care suferă din cauza violenţei.

Regizoare: Luminiţa Ţâcu
Traducere: Angelina Roşca
Video: Ian Onica
Director de proiect: Mihai Fusu

În rolurile principale:
Mihaela Strâmbeanu, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău
Olga Guţu-Cucu, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău
Natalia Ivanciuc şi Elena Danaji, Teatrul Naţional Dramatic de limbă găgăuză „D. Tanasoglo” din Ceadîr-Lunga
Diana Karapenkova, Teatrul municipal ”Смешен петък” din Taraclia

Spectacolul va fi interpretat în limba rusă.
Toate veniturile din vânzarea biletelor vor fi donate pentru deschiderea unui adăpost pentru femeile care suferă din cauza violenţei.

Mai multe detalii aflați aici.

#Toată luna – filme la Patria

kinoteatr-patria-multiplex_thumb-920x612

În luna februarie, cinematograful Patria v-a pregătit o serie de filme pentru amatorii de action, dramă sau desene animate. Înarmați-vă cu pop corn, cola și cu câțiva prieteni și mergeți la film. Pe diez găsiți lista premierelor din această lună.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente