(foto) După aproape 20 de ani, durleştenii vor circula de mâine cu o a doua rută de troleibuz. Itinerarul final şi orarul

După aproape două decenii de când suburbia Durleşti a fost conectată la reţeaua de transport public electric a capitalei, o nouă rută urmează a fi deschisă oficial peste câteva ore. Primăria municipiului Chişinău informează că de luni, 4 februarie 2018, va fi lansată ruta circulară de troleibuz “str. V. Alecsandri – or. Durlești”.

Pe rută vor activa cinci vehicule noi, capabile să se deplaseze şi fără o reţea de contact, iar intervalul de circulație va fi de 16-17 minute.

Lina nr. “35” face legătura între zona centrală a capitalei și orașul Durlești, pentru a rezolva problema asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană. Lungimea totală a liniei este de 18.4 km, iar timpul de rotație este egal cu 80 de minute.

Ruta va avea următorul traseu circular:

  • În raza urbei: str. Vasile Alecsandri – șos. Hâncești –  str. Spicului – str. Ialoveni, în raza or. Durlești: str. N. Dimo – str. Cartușa – str. Alexandru cel Bun –  str. Ștefan Vodă – str. Tudor Vladimirescu, în raza urbei: str. Vasile Lupu – str. Constituției – str. Ion Creangă – str. V. Belinski – str. Vasile Lupu – str. C. Stere – str. A Șciusev – str. București – str. Vasile Alecsandri.

Iată orarul de circulaţie a troleibuzelor, stabilit prealabil. Transportul va circula şi în zilele de weekend. Pentru acestea urmează a fi făcut un orar după o perioadă de monitorizare a fluxului de călători.

Click: Orarele de la toate staţiile în care va opri!

Amintim că în anii 2000, când reţeaua electrică a RTEC a fost extinsă până în oraşul Durleşti, iniţial au fost lansate două rute de troleibuz “6” şi “28”. Ambele aveau staţia terminus la una din periferiile suburbiei (rămasă până în prezent, staţia de la uzina Aschim), cea mai apropiată de sectorul Buiucani, şi circulau până la strada Studenţilor şi strada Ciuflea respectiv.

Peste doar câteva luni de zile, ruta “6” a fost scoasă şi lăsată doar cea cu numărul “28” pe care circulă minim 10 troleibuze. După anul 2010, ruta “28” a fost redenumită în “1” şi o vreme a avut şi alte itinerare precum: “Durleşti – Gara Feroviară” sau “Durleşti – str. Sarmizegetusa”.

Transportul de pasageri prin oraşul Durleşti mai este asigurat de ruta de autobuz “11” (circulă minim două unităţi), dar şi patru rute de microbuze (101, 124, 125 şi 129) cu un număr de vehicule considerabil redus în ultimii ani. Problema transportului a apărut odată cu numărul localnicilor noi veniţi, care continuă să crească şi în prezent, în raport cu graficele care nu se respectă absolut deloc, aici vorbind şi despre circulaţia troleibuzelor.

Numărul de locuitori ai oraşului Durleşti a atins deja peste 23.000.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/