(video) Ceața face victime: 50 de accidente în capitală, soldate cu 3 persoane rănite, în doar 24 de ore

Codul galben de ceață prezent de câteva zile atât pe teritoriul capitalei cât și a întregii țări și condițiile meteo nefavorabile, au creat dificultăți în trafic. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, în municipiul Chișinău s-au produs 50 de accidente rutiere, soldate cu 3 persoane traumate.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, în special în condiţii de ceaţă, şoferii şi pietonii sunt sfătuiţi să ţină cont de câteva sfaturi:

-să respecte regulile de circulaţie în vigoare şi să acorde maximă prudenţă în traficul rutier.

-Să circule cu viteza redusă adaptată la starea carosabilului și să mărească distanța dintre automobile iar fiecare manevră în trafic să fie făcută numai după o temeinică asigurare.

- Să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

- Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

-Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziţie şi cele de avarie, cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante

-Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

-Totodată, este necesar ca aceştia să păstreze liber centrul intersecţiei și să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public.

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către șoferi.


Pub