(video) Adunarea Festivă dedicată „Aniversării a 660-a de la întemeierea Statului Moldovenesc”. Igor Dodon: „Noi am reușit să avem statul nostru. Poate ajunge să ne divizăm”

Igor Dodon a organizat Adunarea Festivă dedicată „Aniversării a 660-a de la întemeierea Statului Moldovenesc”. Evenimentul a avut loc astăzi la Președinția R. Moldova.

Foto: captură

La adunarea festivă participă și ex-președintele Petru Lucinschi. „Acesta este un prilej pentru a discuta ce putem face pentru țara noastră. Ceea ce se întâmplă cu noi astăzi, mă refer la dezmățul care are loc de jos până sus: o dezbinare a societății. În ură și dezbinare e imposibil să construiești țara mai departe. E clar că noi nu ne cunoaștem istoria noastră. Totuși noi avem istorii diferite. Chiar această săbătoare este marcată diferit. Trebuie să oprim exodul cetățenilor din țară. Eu cred că trebuie să avem un plan de perspectivă pentru fiecare localitate, pentru că cetățenii trebuie să vadă că au o perspectivă de viitor pentru a rămâne în țară. Trebuie să încadrăm toată societate într-o activitate care ne va uni.

Nu putem să vedem dezvoltarea R. Moldova fără a ține cont de relațiile cu România. Eu văd ieșirea doar printr-un proiect cu Consiliul Europei unde s-ar aduna istoricii și oamenii politici din cele două țări pentru a discuta cum ne comportăm și dezvoltăm în continuare, dar ca două state înrudite, cu aceeași limbă și cultură. Să avem o înțelegere despre cum ne dezvoltăm: stimându-ne unii pe alții, dar nu urându-ne. Eu cred că neutralitatea este o viziune bună”, a declarat Lucinschi.

Urmăriți live pe UNIMEDIA.

„Noi am reușit să ne menținem statalitatea. Noi am reușit să avem statul nostru. Noi suntem un popor care are opinii diferite, în afară de moldoveni, avem 1/3 din cetățeni de alte etnii, dar ei tot sunt cetățeni moldoveni. Poate ajunge să ne divizăm. Hai să luăm ce au mai bun europeni: standardele din domeniul sănătoții, lupta cu corupția, normele democratice. Haideți să luăm ce are mai bun Federația Rusă: avem nevoie de piața de desfacere, de resursele energetice. Noi putem supraviețui mai departe dacă vom găsi un punct intern care să ne unească. Trebuie să găsim un numitor comun, asta poate să ne salveze”, a declarat Igor Dodon.


Pub