Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Radiografie electorală: Totul despre candidații…

Radiografie electorală: Totul despre candidații din circumscripția nr.4

Au rămas zile numărate până la alegerile parlamentare din 24 februarie, iar în acest context ZdG lansează o serie de articole informative despre candidații care vor lupta în fiecare circumscripție uninominală. 

Circumscripția numărul 4 include 19 localități din raionul Râșcani și 9 localități din raionul Drochia. Până în prezent în această circumscripție au fost înregistrați doar trei candidați. Primul pe buletinul de vot este Iurie Urzică, candidatul PDM, urmat de Vladimir Mizdrenco (PSRM) și Andrei Cocieru (Partidul „Șor”).

Foto: candidat.md

Iurie Urzică, PDM

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Consiliului raional Râșcani, Iurie Urzică deține funcția de președinte al raionului Râșcani din 2015. Înainte de a deveni președinte, Urzică a activat în calitate de director al SA „Avicola”. Moldova Curată scria atunci că Urzică a condus fabrica „Avicola” timp de 22 de ani, iar după ce s-a retras ca să fie președinte de raion, a lăsat afacerea pe seama soției și a fiului mai mare.

Potrivit declarației de avere și interese pentru 2017 – 2018, Iurie Urzică a ridicat un salariu de circa 258 de mii de lei din funcția de președinte de raion și 10 mii de lei de la SA „Avicola”. Candidatul democrat deține peste 50 de terenuri extravilane, trei case de locuit de 102 m2, 96 m2 și 242 m2. Urzică conduce un automobil de model Mercedes, al cărui valoare se ridică la peste 1,2 milioane de lei. Candidatul PDM deține cote de participare la mai multe societăți, printre care „Avicola” și SRL Bindagro-com .

Vladimir Mizdrenco, PSRM

Vladimir Mizdrenco este născut la 3 ianuarie 1988 și este fiul fostei deputate PSRM, Irina Mizdrenco, care a decedat în iulie 2017. Acesta va candida pe circumscripția uninominală din raionul Râșcani și este consilier raional în aceeași localitate. Potrivit Alege2019, Mizdrenco a lucrat în perioada 2010-2016 în calitate de vice-director al companiei SRL Bonacta din or. Râșcani, fondată de familia sa, care activează în domeniul comerțului. Ulterior, din 2016, aceste a ocupat funcția de consilier pe probleme economice al deputatului Vladimir Nesterovschi.

Conform declarației de avere și interese pentru perioada 2017 – 2018, Mizdrenco a câștigat un salariu de circa 22 mii de lei. Candidatul PSRM nu are în proprietare apartamente, case de locuit sau automobile, și deține doar patru terenuri agricole.

Foto: alege2019.md

Andrei Cocieru, Partidul „Șor”

Andrei Cocieru a fost secretar al organizației comsomoliste din r. Rîșcani a PCRM , scrie Alege2019. Ulterior, la 16 aprilie 2015, acesta, împreună cu secretarul comitetului raional PCRM, Victor Bogatico și alți membri ai PCRM din raionul Râşcani au părăsit formaţiunea şi au aderat la Partidul Nostru. În urma alegerilor locale din iunie 2015, Andrei Cocieru devine consilier orășenesc în or. Râșcani din partea Partidului Nostru. Ulterior, el pleacă din rândurile Partidului Nostru și aderă la Partidul „Șor”.

Cocieru a ridicat în perioada 2017 – 2018 un salariu de circa 65 de mii de lei, la care se mai adaugă o primă de patru mii de lei și o indemnizație de consilier în mărime de trei mii de lei. Candidatul Partidului „Șor” are în proprietate un apartament și un automobil de model Opel Zafira, procurat în 2017, iar în 2011 a luat un împrumut în mărime de 212 mii de lei, scadent în 2031.

Vezi AICI lista tuturor secțiilor de votare din Circumscripția nr. 4