16:28:10 19.04.2024
Stiri

Caravana PD a ajuns la Bălți. Democrații spun că ȚINTA lor este ca salariul mediu pe republică să ajungă la 12 600 de lei

Partide/Comunicate 02.02.2019 15:10 Vizualizări1391 Autor: Ziarul National
Caravana PD a ajuns la Bălți. Democrații spun că ȚINTA lor este ca salariul mediu pe republică să ajungă la 12 600 de lei pdm.md


Premierul Pavel Filip, alături de alți reprezentanți ai Partidului Democrat (PD) au ajuns astăzi la Bălți, acolo unde au avut mai multe întâlniri cu alegătorii. Oficialul a menționat că e foarte important să fie asigurată continuitatea proceselor începute de actuala guvernare și a măsurilor pentru cetățeni.

„Dacă vrem ca Moldova să ajungă o țară prosperă, ritmul de dezvoltare nu trebuie oprit. Asta înseamnă să continuăm proiectele de infrastructură, să continuăm stimularea economiei și atragerea de investiții, să dezvoltăm teritoriul. PD știe ce trebuie de făcut, avem un program foarte clar și vă asigur că vom continua ceea ce am început. Mă refer la modernizarea drumurilor, apeducte și canalizare, renovare de școli și grădinițe, dar și la creșterea salariilor și pensiilor”, a declarat Pavel Filip la întâlnirea cu angajații societății pe acțiuni „Floarea Soarelui” din Bălți.

Potrivit unui comunicat de presă al PD, această societate a fost modernizată recent, iar capacitatea de producere s-a majorat de două ori în ultimul an. Astfel, în 2018 exporturile au atins un miliard de lei. Agentul economic susține că succesele obținute de întreprindere în ultimii ani se datorează situației politice și economice stabile din țară.

„Atunci când situația economică din țară este stabilă, când sistemul bancar este de nădejde, noi avem mari perspective, avem parteneri de încredere, cu noi doresc să colaboreze. În acest an noi am majorat volumul de vânzări peste un miliard de lei. Pentru noi este foarte important și are un efect pozitiv”, a spus Stela Astravețkaia, administratorul întreprinderii.

Iar la întâlnirea de la „RED Nord”, angajații au apreciat noua legea privind tichetele de masă, promovată de către PD. „Suntem mulțumiți că avem tichete de masă, că avem lucru stabil în țară, că avem un viitor în care vom sta acasă și nu vom umbla peste hotare să căutăm de muncă”, a afirmat un muncitor.

Alături de echipa PD aflată azi în Bălți a fost și Serghei Iordan, candidatul PD în circumscripția uninominală nr. 10, Bălți 2. El a vorbit cu oamenii de la societățile CET–Nord și RED–Nord despre progresele economice din ultimii 3 ani, care au dus creșterea salariilor și pensiilor. „Moldova are de 3 ani la rând o creștere economică de peste 4%. Anume de aici am reușit în acești 3 ani să mărim salariile cu 50%, să mărim pensiile cu 50%, să creștem indemnizația unică la naștere, să lansăm Programul Prima Casă și multe alte lucruri pentru cetățeni”, a spus Serghei Iordan.

„Continuarea guvernării PD înseamnă că așa lucruri bune pentru oameni se vor vedea și în anii care vin”, a adăugat el, precizând că ținta PD este ca salariul mediu în țară să ajungă peste 12 600 de lei în 2023.

Echipa democraților a mers şi la Universitatea din Bălți. Acolo a avut loc o întâlnire cu corpul didactic al instituției, cu care s-a discutat despre reformele din învățământ.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md