08:16:06 16.04.2024
Stiri

Președintele SUA: Vom pregăti un răspuns MLITAR la încălcarea de către Rusia a tratatului nuclear

Știri 02.02.2019 16:06 Vizualizări1533 Autor: Ziarul National
Președintele SUA: Vom pregăti un răspuns MLITAR la încălcarea de către Rusia a tratatului nuclear CNN


Președintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite vor începe să pregătească un răspuns militar la încălcarea de către Rusia a obligațiilor ce îi revin în temeiul Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), se menționează într-o declarație a liderului de la Casa Albă, publicată pe site-ul Administrației SUA.

„Nu putem fi singura țară din lume legată unilateral de acest sau oricare alt tratat. Ne vom ocupa de dezvoltarea variantelor propriului nostru răspuns militar și vom colabora cu NATO și ceilalți aliați și parteneri ai noștri pentru a priva Rusia de orice avantaje militare pe care le obține de pe urma comportamentului său ilegal”, a declarat președintele Trump.

Potrivit acestuia, aliații NATO sprijină decizia Statelor Unite, deoarece „ei sunt pe deplin conștienți de amenințarea reprezentată de încălcările Rusiei”.

În același timp, Trump a asigurat că Statele Unite sunt pregătite pentru negocieri cu Federația Rusă privind controlul armelor nucleare.

Președintele american nu a exclus faptul că, dacă Federația Rusă își îndeplinește obligațiile, este posibil să se construiască „pentru prima dată în istorie relații remarcabile la nivel economic, comercial, politic și militar”. „Ar fi fantastic pentru Rusia și Statele Unite, și pentru întreaga lume”, a spus Trump.

Vineri, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că Statele Unite se retrag din acordul istoric privind controlul armelor nucleare, semnat în timpul războiului rece, deoarece Rusia l-a încălcat de ani de zile.

Rusia a negat toate acuzațiile americane. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Rusia regretă decizia Statelor Unite și acuză Washingtonul că nu dorește să negocieze în mod substanțial.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md