Promisiuni electorale: Cele 13 puncte ale doctorului Mihai Stratulat pentru medicina din Moldova

mihai-stratulat-920×517

În grupul a cărui este admin Ask a doctor, candidatul de pe circumscripția nr 26 din Chișinău, Mihai Stratulat a publicat o listă cu 13 puncte pe care ar vrea să le facă.

 

13 puncte a lui Mihai Startulat (PDM)

#1. Construirea din temelii, în Chișinău, a unui spital pediatric de stat, modern, echipat cu tehnica medicală modernă, cu secție de stabilizare și supraveghere a copiilor în primele 3 zile de boală (iar în a 4-a zi când copilul se simte mai bine, va fi externat)! Cu un număr de paturi optim, pentru a exclude internări abuzive a copiilor și inventarea diagnosticelor false de pneumonii și tratamente abuzive cu Antibiotice! (Guvernul Japoniei sau/și al Elveției ar putea finanța acest proiect)!
#2. Deschiderea a 2 spitale regionale (sud și nord) aproximativ la fel de bine echipate ca și spitalul din Chișinău (regionalizarea spitalelor pediatrice).
#3. Deschiderea în incinta Centrelor medicilor de familie a secțiilor specializate în ocrotirea mamei și copilului, iar medicii (mf, pediatru, ginecolog, moașă, asistența medicală pediatrică) să se ocupe strict de femei însărcinate și copii (exemplu bun este Japonia)!
#4. Reducerea numărului de vizite obligatorii, în primul an de viață, la mf și la alți specialiști, verificăm copii în perioadele critice de dezvoltare a copilului (exemplu bun este Japonia)!
#5. Introducerea seminarelor „Școala părinților” în cadrul policlinicilor (material text, dar și video „Creștem mari și sănătoși” este)!

#6. Crearea unei noi funcții la Ministerul Sănătății: Secretar de stat în domeniul ocrotirii sănătății mamei și copilului (persoana numită prin concurs, supravegheat de către Mihai Stratulat, se va ocupa strict de acest domeniu)!
#7. Înzestrarea serviciului de urgență în neonatologie cu 2-3 ambulanțe noi, dotate cu echipament necesar, pentru a aduce toți nou-născuții gravi din țară (Nord-Centru-Sud) la Centrul Mamei și Copilului!
#8. Schimbarea echipamentului medical învechit pe unul nou (acest lucru nu s-a făcut de 10 ani) în cadrul Secției de Reanimare și Terapie Intensivă nou-născuți, Centrul Mamei și Copilului!
#9. Înzestrarea cu pulsoximetre, glucometre, etc. (strictul necesar pentru a pune o diagnoză) a tuturor cabinetelor medicilor de familie!
#10. Programe de sănătate obligatorii și sistematizate, anuale pentru vârstnici (>60 ani) ce includ analize și investigații pentru prevenția sau depistarea precoce a unor maladii (Hipertensiunea arterială, Diabetul zaharat, Cancerul) cu o incidență majoră în RM și care din păcate se depistează târziu și duc la invalidizarea sau chiar și deces a pacientului!
#11. Regionalizarea spitalelor de adulți (deschiderea a 2 spitale regionale, sud-nord, pentru maturi).

#12. Combaterea corupției la nivel de administrație a policlinicilor și spitalelor municipale!

#13. La fel am să votez cu ambele mâini creșterea indemnizației unice la nașterea copilului la 10.000 lei și indemnizațiilor lunare în suma de 200 lei până la vârsta de 18 ani!

În circumscripția nr 26 din Chișinău mai candidează: Cojocaru Dinari (PSRM), Victor Cotelea (Șor), Vlad Bilețchi (PL), Valeriu Cerba (Independent), Iurie Reniță (ACUM), Anton Miron (PCRM). Întreaga listă de candidați o vedeți aici

Dacă nu știi unde se află circumscripția ta, accesează diez.md/harta-alegeri-2019

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente