Polițele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă s-au ieftinit cu 15%

Ultima lună de iarnă începe cu veşti bune pentru posesorii de autovehicule. Şoferii vor achita mai puțin pentru perfectarea polițelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă – RCA și Carte Verde. Acestea s-au ieftinit cu 15%!

Astfel, dacă până în prezent asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă (RCA) costa 766 de lei, atunci de acum câteva ore este mai ieftină cu 115 lei și costă 651 de lei. Prețul poate varia în funcție de localitatea în care este înregistrat automobilul (cele mai scumpe taxe fiind în Chișinău) și experiența șoferului.

Potrivit unei hotărâri a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, publicate recent în Monitorul Oficial, prima de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă pentru Zona 1 (Ucraina și Belarus) s-a ieftinit cu 5 euro și costă 33 de euro pentru un an.

Pentru Zona 2 (Ucraina, Belarus și Federația Rusă) prima va constitui 224 de euro, spre deosebire de 261 de euro cum este în prezent. Pentru Zona 3 (toate țările Sistemului Internațional de Asigurări Carte Verde) prețul asigurării va fi mai mic cu 88 de euro și va costa 498 de euro pe an.

Prețurile au fost schimbate după ce au intrat în vigoare modificările legislative ce prevăd că intermediarilor în asigurări le este interzisă încasarea comisioanelor la intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă și externă.

Vezi şi: Brokerii de asigurare din Republica Moldova, pe cale de dispariţie? Ce a votat Parlamentul la final de mandat

Sursă: Moldpres

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/