image
Sursa foto: Huff.ro

150.000 de infecții respiratorii, înregistrate în doar patru luni; Ministerul Sănătății: Nu avem o situație ieșită din comun

În ciuda faptului că oamenii se plâng că în farmacii nu se găsesc medicamente care tratează răceala, iar farmaciștii spun că stocurile se epuizează, reprezentații Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției afirmă că situația epidemiologică În Republica Moldova este sub control.

În total, de la începutul sezonului rece au fost înregistrate circa 150 de mii de infecții respiratorii acute, 541 de cazuri de gripă clinică și 12 decese.

Specialiștii de la Ministerul Sănătății spun că acualmente în Republica Moldova funcționează sistemul de supraveghere epidemiologică și virusologică.

Tot ei dau asigurări că în permanență se supraveghează situația epidemiologică din țară. Este monitorizată și răspândirea zonei geografice și intensitatea virusului epidemic.

Procesul epidemic a morbidității prin gripă în RM se caracterizează prin răspândire geografică extinsă cu tendință în creștere, iar virusul AH1N1 este dominant cu un impact moderat asupra sistemului de sănătate.

În total, la moment, s-au înregistrat 541 de cazuri de gripă clinică în 27 de teritorii administrative din RM.

Totodată, au fost înregistrate circa 150 de mii de infecții respiratorii acute, 7608 dintre cazuri fiind severe.

Mai mult, specialiștii declară că anul trecut a fost înregistrată o situație mult mai gravă decât anul curent. Anul curent, sezonul de gripă lucrurile au evaluat mai devreme decât în alți ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: