image
Sursa foto: Getty Images

Ce compliment pentru Krzysztof Piatek: Îmi aminteşte de Shevchenko, e letal ca el

Krzysztof Piatek a marcat o dublă în primul meci ca titular la AC Milan şi a adus victoria rossonerilor, scor 2-0, în faţa lui Napoli, în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Prestaţia polonezului transferat în această iarnă de la Genoa l-a făcut pe Hernan Crespo să-l compare cu unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a avut vreodată "Diavolul", Andrei Shevchenko.

Crespo a jucat un singur sezon la Milan, însă argentinianul a avut o carieră remarcabilă în Italia, unde a mai evoluat pentru Parma, Lazio, Inter Milano şi Genoa.

"M-a impresionat uşurinţa cu care trage la poartă. Nu aşteaptă o secundă în plus, nu-i acordă apărătorului timp să intervină. Are mereu poarta în minte şi nici nu trebuie să se uite la ea. Trage tare şi precis. Golurile marcate cu Napoli o dovedesc. Când îl văd cum trage şi cum se demarcă, îmi aminteşte foarte mult de Shevchenko, e letal ca el.

Sheva era un fenomen autentic şi avea calităţi asemănătoare celor ale lui Piatek: pe contraatac era ucigător, nu îi luai mingea, era puternic şi avea o viteză de execuţie cum rar am văzut", a declarat Crespo, în Gazzetta dello Sport.

Fostul vârf sud-american recunoaşte că Piatek, în schimbul căruia Milan a plătit 35 de milioane de euro, are şi ceva din calităţile sale.

"Mă revăd puţin în el. Din punct de vedere fizic, cred că suntem acolo, trebuie să-l mai urmăresc din punct de vedere al execuţiilor acrobatice şi al jocului de cap", a explicat Crespo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: