(video) Start producţie pentru noua Toyota Corolla Sedan. Când ajunge modelul şi în Republica Moldova

Noua generaţie Toyota Corolla, a 12-a la număr, a început să cucerească piața mondială încă din vara anului 2018. Producţia de hatchback-uri a demarat pe atunci în Japonia şi SUA, de unde loturi sunt expediate în ţări asiatice, Australia sau Canada.

Acum însă a venit timpul ca să apară şi pe alte pieţe importante.

Foto: autoblog.md

La 14 ianuarie 2019 uzina mărcii din Derbyshire, Marea Britanie, a început să producă hatchback-uri şi break-uri pentru ţările din Europa occidentală. De menţionat că modelul Touring Sports nu se mai face în altă parte pentru că în afară de Europa nu va fi disponibil în alte zone de pe glob.

Mașinile engleze sunt echipate cu trei unități de propulsie şi una cu motorină nu există. Clienţii vor putea alege între un benzinar turbo de 1.2 litri (115 CP), o unitate hibridă cu benzinar natural aspirat de 1.8 litri (122 CP) şi la fel o unitate de propulsie hibridă cu un motor de 2.0 litri (180 CP). Startul vânzărilor în Europa este planificat pentru sfârşitul lunii februarie. Află unde se vor face maşinile inclusiv pentru Moldova, în articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub