(video) Vicepreședintele PDM, despre starea drumurilor din țară: Așa este timpul de afară

Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, a comentat despre starea dezastruoasă a drumurilor. Asta după ce, în ultimele zile, pe rețelele de socializare au apărut zeci de imagini cu drumurile internaționale/naționale impracticabile. „Așa este timpul de afară”, a comentat dânsul.

„Totodată, vreau să vă comentez că din toate acele poze care au apărut la știri, noi le-am văzut, le-am analizat, pentru că avem o atitudine serioasă, pentru că antreprenorii au dat garanţii pentru aceste lucrări, să fie bune, calitative, chiar și după iarnă. Am identificat doar o singură porțiune de drum, care a fost reparată în cadrul Programului „Drumuri Bune”, care într-adevăr a avut găuri, și la întrebările noastre, am fost clarificați, că această porțiune a fost una din ultimele porțiuni de drum până a opri acest program de Drumuri Bune și din cauza condițiilor climaterice, care au urmat imediat, înghețuri, acest drum, din păcate, nu este bun.

Dar, nu este o scuză și colegii de la administrația drumurilor vor aduce la condiție acest sector de drum din banii antreprenorilor responsabili. Mai mult decât atât, în acest an, mai devreme vom începe o campanie masivă de reparare, nu din luna mai, dar din martie. Avem 2600 de km de drum de reparat. Dacă veți merge pe porțiunea Chișinău-Leușeni veți vedea că deja cele mai mari găuri se acoperă”, a spus democratul Cebotari.

Rețelele de socializare sunt pline cu imagini dezolante. Recent, și INP a publicat un video în care a salvat un om de la înec dintr-o baltă formată pe o stradă din capitală.

De asemenea, pe parcursul zilei de 31 ianuarie 2019, ÎM Regia „Exdrupo” a efectuat lucrări de lichidare a situaţiilor de avariere pe Viaduct, sectorul Botanica. Măsura a fost luată de autorități ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor.


Pub