La Orhei, alte zeci de familii au primit capitalul matern în sumă de 7.000 și 10.000 de lei

Alte 25 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Astfel, de la lansarea programului, în 2015 și până în prezent, în total, aproximativ de 2 mii de familii au beneficiat de acest program.

Foto: orhei.md

Ajutorul financiar este oferit, suplimentar, la cel acordat de stat. Alocarea suportului material pentru nou-născut se efectuează în cadrul unui program social special, lansat de primarul degrevat Ilan Șor și realizat împreună cu organizația obștească ”Pentru Orhei”.

Suma alocațiilor este de 7.000 de lei pentru primul copil și de 10.000 de lei pentru următorii nou-născuți. Pentru gemeni, administrația locală oferă câte 14 mii de lei.

Inițiativa a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune, dar și a sprijini tinerele familii.

”Cele 25 de familii sunt primele în acest an care beneficiază de programul Capitalul matern. Este un program foarte bun pentru că această sumă este necesară, este o alocație unică la naștere. Și eu ca mamă pot să confirm că atunci când apare un copil în familie apar cheltuieli neprevăzute și sunt mari. Din acest motiv, este un lucru binevenit și noi continuăm această inițiativă”, a declarat Diana Memeț, primar interimar de Orhei.

Încă 25 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor / Sursa:orhei.md
Încă 25 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor / Sursa:orhei.md


// console.log('no ads situation')