(video) PSRM anunță că va interzice unionismul și critică deputații care dețin cetățenia României: Uită însă de parlamentarii socialiși cu pașaport român

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se pronunță repretat împoriva unionismului si spune că imediat ce va obține majoritate parlamentară în următorul Legislativ va elabora un set de legi pentru consolidarea statalității și apărarea suveranității Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de membrii PSRM într-o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul Fiodor Găgăuz a afirmat că UTA Găgăuzia se declară împotriva unionismului și spune că „dacă nu va exista Republica Moldova, nu va exista nici Găgăuzia”.

Vitalii Evtodiev, candidatul PSRM pe circumscripția uninominală nr. 48, Tiraspol, spune că și cetățenii din regiunea transnisteană se declara împortriva unirii și a unionismului.

„Unionismul pe acest pământ nu a fost și nu va fi. În acești 30 de ani, Republica Moldova a fost divizată, e timpul să o consolidăm. Vrem să reîntregim malurile Nistrului”, a declarat Evtodiev.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea acuză că mai mulți deputați din actualul Legislativ, în special cei care se află la guvernare, dețin cetățenie română, iar unii pledează pentru limba română. Acesta le incriminează că au pașapoarte române și nu au făcut nimic pentru Republica Moldova, decât acțiuni care au dus la regres, enumerând furtul miliardului și nivelul slab de trai al cetățenilor.

În același timp, șase deputați din fracțiunea PSRM din Parlament dețin cetățenia României. Este vorba de Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi. Deși aceștia au declarat anterior ce au cerut autorităților de la București retragerea cetățeniei, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a declarat acum un an că numele deputaților „nu figurează cu astfel de cereri”.

Potrivit deputatului român din partea Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, 64 de deputați din Parlamentul R. Moldova dețin cetățenie română.


Pub